14,826

(20 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

"pisemne zobowiązanie"

14,827

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jeżeli chodzi o podstawę prawną to nie.

14,828

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oczywiście że tak, ale podstawą prawną gdzie ofertę podpisze osoba nieumocowana jest j.w.

14,829

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Art 89.1.8 - jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów.

14,830

(20 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Pisemne zobowiązanie- tylko oryginał, jest kopia wzywać do uzupełnienia.

szad napisał/a:

witam,
W momencie podpisywania umowy kasa już będzie zabezpieczona.
szad

No i prawidłowo.

14,832

(5 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Lidera, można wpisać że to konsorcjum AiB ale dwóch adresów nie wpiszesz.

A ja tak dokładnie nie wiem o co chodzi pytającemu, co z tym zrobić?

Hmm, ja już o 13-ce zapomniałem ;(

14,835

(9 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Oj myszy ty to tak od razu z grubej rury, a zamawiający może ma czas, i co?

14,836

(25 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

No, myszy ładnie opisała.

14,837

(9 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Wzywasz do uzupełnienia, wyjaśnienia -  26.4.

14,838

(25 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Skoro protokół przewiduje to trzeba wpisać, jeżeli oczywiście zamawiający uzupełniające również przewiduje.

14,839

(9 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Najpierw lepiej wyjaśnić co kryje się pod pojęciem dysponuje, będę dysponował.

14,840

(9 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Trzeba wezwać do wyjaśnień lub w razie konieczności do uzupełnienia, bo to co wpisał - nic nie wynika.

14,841

(63 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ale dałaś do poczytania ho ho.... smile

"Jeżeli będzie dysponował", to wówczas jeżeli zamawiający żądał ZUS US od tych podmiotów muszą być załączone, jeżeli natomiast dysponuje taką osobą (umowa cywilno-prawna), takiego obowiązku już nie ma.

14,843

(63 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

And, nie przesadzaj tylko oceniaj.

14,844

(63 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wyjaśnia i tyle a że przyszło to w wyznaczonym terminie na 3 kartkach to nie widzę problemu.

14,845

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Trudno żeby to pominąć, lecz tak było by najwygodniej smile

I wszystko na temat smile

14,847

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Myślę że powinniście to wyjaśnić skoro otrzymaliście dok. świadczący że coś jest nie tak.

Biorąc pod uwagę przywołane brzmienie art. 26 ust. 2b ustawy - Prawo zamówień publicznych należy stwierdzić, iż § 1 ust. 2 rozporządzenia znajduje zastosowanie do przypadków, gdy wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia powołuje się na osoby zdolne do wykonania zamówienia należące do innych podmiotów, tj. podmiotów, które dysponują takimi osobami. W takim przypadku mamy do czynienia z dysponowaniem przez wykonawcę osobami zdolnymi do wykonania zamówienia w sposób pośredni (dysponowanie pośrednie). A contrario należy uznać, iż przepis § 1 ust. 2 rozporządzenia nie znajduje zastosowania do przypadków, gdy to sam wykonawca dysponuje takimi osobami (dysponowanie bezpośrednie).

14,849

(25 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

I tyle.

Dokładnie, dokumenty składane przez wykonawcę zagranicznego podlegają tym samym rygorom prawnym w odniesieniu do form ich składania co dokumenty składane przez wykonawcę krajowego.