14,476

(60 odpowiedzi, napisanych Wadium)

bkk napisał/a:

Ale gorąca dyskusja, ufff.Przychylam się ku stanowisku Skubidu i wywalamy ofertę na podst. art. 89 ust. 1 pkt 1 Pzp.
Mam cichą nadzieję, że wykonawca nie wniesie odwołania, bo będa jaja, ale najważniejsze, żeby trzymać pion. hmm

Na dzień dzisiejszy nie ma podstawy.

14,477

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A tak że trzeba wezwać do złożenia wyjaśnień, bo jak dla mnie nic to nie wyjaśnia.

14,478

(4 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Zgadza się.

Nie wzywać, macie dane więc jest OK.

14,480

(32 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A z dok. nie jest określony sposób reprezentacji?

Moim zdaniem jak najbardziej.

14,482

(4 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Jeżeli zmiana jest istotna to proponuję przedłużyć.

14,483

(25 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Zgadza się, poplątanie z pomieszaniem ale w miarę jasne wink, przekazujesz ogłoszenie do wspólnot i ogłoszenie możesz zamieścić bez załączników oczywiście.

14,484

(60 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Tak jak pisałem wyżej, wyroki się zmieniają tak jak np. w spr. niewłaściwej stawki VAT smile

14,485

(19 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

podzielam opinie Karola.

14,486

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dokładnie tak, 0 zł nie oznacza nie wykonanie zamówienia (danej pozycji), a 0 zł to też cena wink

Czas zachowania - 5 lat

14,488

(60 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Dokładnie, ostatnie orzecznictwo się zmienia, również w zakresie wadium.

14,489

(19 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A przy wykonastwie byłby również oszczędny.

14,490

(19 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Heh, faktycznie, niezły wykonawca smile

14,491

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oj Arek, mylisz się że żaden warunek nie jest wygórowany.

14,492

(7 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

np. zapis:
Działając na podstawie art. 92 ust. 1 pkt. 4) Prawo zamówień publicznych Zamawiający informuje, że podpisanie umowy  z wyłonionym wykonawcą  możliwe będzie po upływie
(5 lub 10 dni, w zależności  czy przesłano pocztą czy faksem ),  od dnia przesłania niniejszego zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty,
z zastrzeżeniem art. 94. ust.2 ustawy Prawo zamówień publicznych.

14,493

(7 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Powinien, dlatego zawsze piszę w jakich terminach z zastrzeżeniem art.94.3

14,494

(7 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Jeżeli nie odrzucono nie wykluczono, to możecie podpisywać umowę nawet dnia następnego.

Prokura samoistna to może - jak myszy.

A kto jest uprawniony w KRS?, czy tylko prezes?

Jeżeli poniżej, to odwołanie nie przysługuje smile

Moim zdaniem przystąpić do oceny ofert, jeżeli najtańsza oferta wobec której postawiono zarzuty spełnia warunki stawiane przez zamawiającego to wybrać ją i tyle, Zamawiający faktycznie - nie detektyw.

14,499

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Można wyjaśnić, ale nie widzę tutaj szczególnego problemu.

Może.