wiersz 15 wypełniasz
?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
wiersz 15 wypełniasz
?
Więc wychodzi że należy wezwać do złożenia stosownego pełnomocnictwa w tym zakresie.
Dokładnie jak Ada.
Dokładnie, po prostu dobrze będzie zadzwonić.
Może to prokura samoistna, czy to z żadnego dok. nie wynika?
Tak, dokładnie, najlepiej aby w jakiś sposób dać mu cynk ![]()
Przesunąć termin składania ofert, i zmodyfikować SIWZ i ogłoszenie o zamówieniu.
Zgadza się ma prawo się odwołać.
Heh, tak, dobrej nocy.
Zmiana jest łatwiejsza, pisze na kopercie zmiana i dosyła tylko te dokumenty, które zmienia.
To już chyba sama wola wykonawcy.
Obie oferty należy otworzyć podczas otwarcia informując jednocześnie iż wykonawca dokonał zmiany złożonej oferty.
Wystarczy jak wykonawca prześle drugą ofertę z dopiskiem zmiana.
A czyż nie prościej skorzystać z art.4.8?
Tez dokładnie o tym myślałem ![]()
Wasza wola jakie postawicie warunki, przedmiotem negocjacji może być praktycznie wszystko, głównym celem jest realizacja zamówienia na najlepszych warunkach dla obu stron ![]()
Jak najbardziej zastosować postępowanie do 14 000 euro.
Oferta do odrzucenia.
Dokładnie tak, jak wskazał Karol.
I fajnie ![]()
Art. 26.3
Nie, najpierw wzywasz do uzupełnienia.
Jest napisane w zaproszeniu że co do grosza.
No i wszystko jasne.
Jak ważna tylko do 31.07 to na dzień dzisiejszy już nieważna ![]()
Co do zasady powinno być tyle ile wyliczono.
no teraz to już jasna sprawa:
"Zdaniem Urzędu Zamówień Publicznych z sytuacją, w której niezłożenie dokumentów żądanych przez zamawiającego wynika z przyczyn nieleżących po stronie wykonawcy, mamy do czynienia - w świetle art. 46 ust. 4a ustawy PZP - w przypadku, gdy niemożność przedłożenia dokumentu potwierdzającego spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub potwierdzającego spełnianie przez oferowane usługi, dostawy lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego, wynika z faktu, iż obiektywnie wykonawca ten, jak i oferowane przez niego usługi, dostawy lub roboty budowlane, nie spełniają tych warunków lub wymagań. Tym samym, obowiązek zatrzymania wadium na podstawie art. 46 ust. 4a ustawy PZP nie będzie dotyczył tych wykonawców, którzy złożyli oferty, pomimo że niespełniali warunków udziału w postępowaniu (np. nie legitymowali się określonym doświadczeniem), jak też, pomimo że oferowane przez nich usługi, dostawy lub roboty budowlane nie spełniały wymagań określonych przez zamawiającego."
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc