KTO ZNALAZŁ POD PODUSZKĄ NOWĄ WSPANIAŁĄ USTAWĘ PZP !!! ???
Bardzo chciałem ale nie dostałem ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
KTO ZNALAZŁ POD PODUSZKĄ NOWĄ WSPANIAŁĄ USTAWĘ PZP !!! ???
Bardzo chciałem ale nie dostałem ![]()
No, jest to trochę samobój.
Wręcz trzeba napisać w umowie że nie przewiduje się zmiany stawki podatku VAT w stosunku do zwartej umowy.
Nie uzupełnisz - kosztorysu ofertowego, cenowego, harmonogramów itp., tak jak pisze joanna.
Z natury zabezpieczenia wynika, iż nie ma możliwości zaliczenia takiego zabezpieczenia na poczet kary umownej. Kara umowna jest niezależna od innych należności. Nie można zatem owego zabezpieczenia zaliczyć na poczet kar umownych, gdyż skoro nie doszło do wykonania umowy - ma ono służyć swoistej rekompensacie niewykonania umowy.
"5. Zamawiający udostępnia wnioskodawcy protokół lub załączniki niezwłocznie. W wyjątkowych przypadkach, w szczególności związanych z zapewnieniem sprawnego toku prac dotyczących badania i oceny ofert, zamawiający udostępnia oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu do wglądu lub przesyła ich kopie w terminie przez siebie wyznaczonym, nie później jednak niż w dniu przesłania informacji o wyborze najkorzystniejszej oferty albo o unieważnieniu postępowania."
Wygląda na to że wgląd do ofert utrudni im pracę.
J.w.
A dlaczego ma nie podpisać?
Wysyłasz pismo o wyborze naj. oferty i tam informujesz o wszystkim.
Wedle życzenia samego zamawiającego.
W sytuacji gdy zamawiający potrącił z wynagrodzenia karę umowną, zabezpieczenie należytego wykonania umowy podlega zwrotowi.
Czyli masz szeroki wybór ![]()
Pytanie?, czy można sądzić że wykonawca uchyla się od zawarcia umowy?, wydaje się że tak.
Zostawić.
Dokumenty składane w języku obcym powinny być tłumaczone na język polski w tym certyfikaty, dla przejrzystości całej procedury dobrze jest je wymienić, lecz przeszkód do załącznika nie widzę.
W tym wypadku tak właśnie na to wychodzi.
Po pierwsze masz uprawnienie do poprawienia takiej omyłki, jeżeli dysponujesz wszelkimi danymi niezbędnymi do przeliczenia możesz więc skorzystać z dyspozycji i poprawić ofertę na podstawie art. 87 ust. 2 pkt 3 ustawy.
Wszystko jednak zależy od tego jakie dane posiadacie, pozostaje jeszcze kwesta zwrócenia się o wyjaśnienia.
HAHAHHAH a ja przestaje stosować Pzp
Tylko swój wew. regulamin którego jeszcze nie mam ![]()
Czy tak czy inaczej 10 000 zł, to niska kwota, czy na to był przetarg zgodnie z Pzp? ![]()
kary zgodnie z umową inaczej narazisz się na dyscyplinę finansów
Tak a nie inaczej.
Wyżej napisano że zamówienia dodatkowe.
Po tym temacie od dzisiaj nie szacuję wartości zamówienia poniżej 14 000 euro ![]()
Moim zdaniem należy postąpić zgodnie z warunkami umownymi.
To środki nowe, nieplanowane, zaoszczędzone, możecie zastosować tryb poniżej 14 000 euro, jeżeli tyle wychodzi.
Można wezwać od razu do uzupełnienia, ponieważ jeżeli w wyjaśnienia nie mogą prowadzić do zmiany treści złożonej oferty, teraz doczytałem że w wykazie brak również wpisanej kwoty.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc