Jeżeli zamówienie podstawowe obejmowało wykonanie określonych robót budowlanych na konkretnym obiekcie budowlanym, to zamówienie uzupełniające może być udzielone, tylko wówczas gdy przewiduje wykonanie robót o tych samych nazwach i kodach CPV oraz dotyczy obiektu budowlanego objętego zamówieniem podstawowym.

karolk napisał/a:

Wykonawca składając ofertę musi wiedzieć, jaki mininalny zakres robót będzie wykonywał.

I o tym mowa, pisząc o zmianach zgodnie z art.144, trzeba napisać szerzej czego ewentualne zmiany będą dotyczyły, w jakim zakresie.

10,753

(2 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Wadium musi być uznane na waszym rachunku, nie odrzucasz a wykluczasz, a ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.

hubal napisał/a:

zapis lekko dyskusyjny.

A to już swoją drogą.

Przecież na siłę do potwierdzenia nie zmusisz!, lecz dowód nadania być musi.

10,756

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak, 89.1.2.

10,757

(8 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

Odwołanie powyżej przysługuje, to oczywiste, wcześniej pytałem MarM, czy mają faktycznie uzasadnienie i podstawy wnieść odwołanie?

Na upartego przejdzie, ale to dopiero po podpisaniu umowy a nie przed.

Jak dla mnie podział i szacunek odrębnie dla każdej filii nie wchodzi w grę.

No nie bardzo, liczy się całość oferty i łączna cena, nie można sobie wybierać z oferty, co sobie zrobimy a co nie, bo to czy tamto jest za drogie, i co, część weźmiecie z oferty A a część z B?

myszy a Ty co?, na emeryturze czy jak?

10,762

(8 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

No właśnie, po temacie też je mam.

mania napisał/a:

listownie to tak dla pewności

Podobnie jak u nas smile

10,764

(8 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

Może, tylko tak faktycznie, to z jakiej konkretnie przyczyny?

10,765

(6 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Z tym równym to już nie takie oczywiste, z ostrożności zastosował bym ustawę, i oszacował tak aby wyszło 14 001 euro smile

J.w, nie ma potrzeby przyznawania pkt.

10,767

(29 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No niestety, gdyby brakowało samego kosztorysu ofertowego to jeszcze jest to do uratowania, natomiast brak zestawienia dyskwalifikuje ofertę.

jarosław napisał/a:

Ciekawe jaki byłby wyrok gdyby umowa zawarta została w grudniu 2010 r. kiedy strony mogły spodziewać się zmian w stawce VAT?

Zapewne idący w przeciwnym kierunku smile

Dla łącznej sumy zamówienia.

A jaka jest umowa i co przewiduje?

Na ewidentne naruszenie przepisów Pzp, a mianowicie na to że formularz nie jest dok. z rozporządzenia w spr.rodz. dok. i nie podlega uzupełnieniu w świetle art. 26.3.

No, teraz ok.

10,773

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak hubal, można przyjąć ze spełnia na dzień TSO.

10,774

(9 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Czy będzie wisiało dłużej to nie ma znaczenia, ma być do TSO, koniec i kropka, później to już nieistotne.

Dokładnie, wystarczy zrobić rozeznanie rynkowe, i szacunek już jest.