A więc musi być do tego stosowne umocowanie, pełnomocnictwo.

Myślę dokładnie jak Mirek, możecie.

Umowa, jej podpisanie nie jest już czynnością w postępowaniu.

Dokładnie, poprawiasz omyłki, dokonujesz wyboru jednocześnie unieważniasz postępowanie.

http://www.conexis.pl/opinie/33-uniewaznienie-postepowania-na-podstawie-art-93-ust-1-pkt-4-pzp

Omyłki rachunkowe jak najbardziej, może się okazać że po poprawieniu cena z ofert ulegnie zmianie.

10,006

(9 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

smile

10,007

(9 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Dobrze słyszałeś smile

10,008

(9 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Nieee., ostatni dzień to 11.06!

10,009

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Unieważnić jak pisał Mirek, zmienić kryteria i dalej do dzieła.

To gra.

10,011

(9 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

No to masz po terminie.

10,012

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ale też podział 50/50, czy to nie za dużo?

Oj radas, radas smile

10,014

(9 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Może, ale jakieś uzasadnienie w tym być musi.

Przynajmniej tutaj przyspieszyli nam realizację zamówienia smile

Muszą być aktualne, jak nie zostaną uzupełnione, wadium do zatrzymania.

Wiem że przyjdzie, ale my jako Zamawiający mamy już wiedzę że ten podwykonawca jest!, sami wyraziliśmy na to zgodę.

Od tego mam umowę do wglądu pomiędzy wykonawcą a podwykonawcą, oraz fakt wyrażenia naszej zgody na jego zatrudnienie.

10,019

(10 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Właśnie mi RIO sprawdza ORLIKA!

10,020

(10 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

No dobra, jest chodziło mi o pkt2., już tak nie wytykajcie wink

10,021

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Biorąc pod uwagę najnowsze orzecznictwo Krajowej Izby Odwoławczej (por. wyrok z 3 sierpnia 2010 r. sygn. akt  KIO/1541/10 oraz wyrok z 26 lipca 2010 r. sygn. akt KIO/1452/10, KIO/1453/10, KIO/1454/10) powoływanie się na cudzą wiedzę i doświadczenie nie wskazuje na konieczność uczestnictwa nawet w części prac. Przepis art. 26 ust. 2b ustawy Pzp wyraźnie bowiem uniezależnia prawo powoływania się na wiedzę i doświadczenie podmiotu trzeciego od rodzaju stosunku łączącego go z wykonawcą. Oddanie do dyspozycji przez podmiot trzeci zasobów, łączy się co do zasady z koniecznością jego uczestnictwa w realizacji zamówienia, uczestnictwo to może mieć jednak dowolną, dozwoloną prawem formę, np. podwykonawstwo, doradztwo, konsultacje. Podkreślić należy, że ustawa nie wskazuje, aby podmiot trzeci udostępniający swoją wiedzę i doświadczenie musiał uczestniczyć w realizacji zamówienia w charakterze podwykonawcy.

Jaka umowa, podstawowa!, bez przesady myszy.

10,023

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Kryteriami oceny ofert są cena albo cena i inne kryteria odnoszące się do przedmiotu zamówienia, w szczególności jakość, funkcjonalność, parametry techniczne, zastosowanie najlepszych dostępnych technologii w zakresie oddziaływania na środowisko, koszty eksploatacji, serwis oraz termin wykonania zamówienia. Kryteria oceny ofert nie mogą dotyczyć właściwości wykonawcy, a w szczególności jego wiarygodności ekonomicznej, technicznej lub finansowej.
Według mnie powyższe dozwolone.

Dokładnie jak cbud.

Tak, umowę powinniście mieć, lub jej projekt, rozliczenia z głównym wykonawcą, on winien rozliczać się z podwykonawcom, umowy nie aneksujecie.