7,876

(3 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Chyba jeszcze nie.

Unieważnienie, przed nowelą trzeba było badać oferty teraz nie.

Zmienić załącznik, przedłużyć termin o dwa dni wystarczy, poprawić trzeba i nie należy tego zostawiać, nie można mieć rozbieżności bo dopiero po otwarciu przy ocenie ofert zaczną się kłopoty.

7,879

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Jak nie jak tak liczyć nie potrafisz smile

7,880

(4 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Tak czy siak dok. informujący podjęcie decyzji o zwiększeniu kwoty być musi, w jakiej postaci to zrobicie tzn, jakim dok., to raczej wasze wew. sprawa.

7,881

(9 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Art.144 i tyle.

7,882

(4 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Liczy się tylko jedno - kasa na koncie do upływu terminu składania ofert ! smile

7,883

(1 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Zazwyczaj cena nie ulega zmianie w okresie obowiązywania umowy, no chyba że jest to umowa np. na 4 lata, wówczas ciężko będzie utrzymać niezmienność ceny.

Jak dla mnie zgodnie z nowymi przepisami jest sprawa jasna, jednak dla innych widać że nie smile

Jest brak oświadczenia w obecnym rozporządzeniu to jasna sprawa pytasz o os. fizyczną i nie prowadzącą działalności gospodarczej?
Czytałem i jest tam małe pomieszanie z poplątaniem.

Wykonawca będący osobą fizyczną nieprowadzącą działalności gospodarczej nie ma możliwości złożyć aktualnego odpisu z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, tutaj sprawę załatwia oświadczenie ogólne z art.24.

7,887

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No nie, bo wówczas odwołania przysługują od każdej czynności, w tym unieważnienia.

Hmm, czy już nie da rady zmienić lub dorobić projekt o zwiększony zakres?, a może prawo opcji?

7,889

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak jak pisałem, dla mnie za ogólnikowo, jak przejdzie to nie wiadomo czy nie trzeba będzie się tłumaczyć przed organami kontrolującymi.

7,890

(9 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Gdyby było to uregulowane w umowie to i owszem, jest dopuszczalne.

7,891

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Przejdzie na ścisłość.

7,892

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie jest to zalecane, formularze ofertowe owszem, inne dok., już nie, wystarczą po 1 egz.

A jaki chcecie dać rodzaj wynagrodzenia?

7,894

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie wzywać, nie odrzucać, zostawić bo jest dobrze.

7,895

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Hmm, w kontaktach...., trochę za bardzo ogólnikowe.

7,896

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

J.w.

7,897

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Można, jeżeli procedura poniżej kwot UE.

7,898

(9 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Raczej wskazane aby przedstawić umowę, a Wy jako Zamawiający zaakceptujecie podwykonawcę, to dla niego samego jest bezpieczniej w razie gdyby główny wykonawca nie wypłacił wynagrodzenia.

7,899

(3 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Niestety trzeba zastosować ponownie Pzp.

Jeden obiekt i r. budowlane, łącznie.