7,576

(5 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Podpisać we wtorek.

J.w., poprawić.

Tak, do każdej części osobno.

Dokładnie smile

7,580

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Panowie, temat się rozwinął, a od samego początku był jasny i klarowny o czym pisałem już na początku tematu!, podsumowując wykonawca w momencie otwarcia ofert warunku nie spełniał, i tyle w temacie.

No właśnie, zbyt pękamy przed kontrolą, a tak być nie powinno i być nie musi smile

7,582

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wystarczy że w zobowiązaniu będzie że "w przypadku wygrania postępowania przetargowego XYZ zobowiązuję się udostępnić podmiotowi X sprzęt w postaci Y na okres realizacji zamówienia..............." i jest ok.

7,583

(4 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Jeżeli w załączniku który wskazałeś kod dot. przedmiotowego zamówienia jest to ok, jeżeli go nie ma to nie ok.

7,584

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No tak, jest pisemne zobowiązanie a w nim zapewnienie że będzie miał sprzęt smile

7,585

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No przecież o to dokładnie chodzi, w momencie składania oferty tego nie udowodnił.

7,586

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie dysponuje bezpośrednio o to mi chodzi i myślę że cbud to również miał na myśli.

7,587

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Tzn.?

7,588

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No oczywiście że nie musi, jednak teraz (po wezwaniu) musi potwierdzić stan jaki istniał na dzień TSO.

7,589

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Warunek musi spełniać na dzień TSO, wyjaśnienia jak zauważył jarek są zbędne.

7,590

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wzywasz do uzupełnienia pisemnego zobowiązania, wykonawca ma prawo przedstawić nowy wykaz z nowym sprzętem który posiada lub będzie posiadał z pisemnym zobowiązaniem.

7,591

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

jarosław napisał/a:

Tu nie ma dysponowania zasobami podmiotu 3 więc jakie pisemne zobowiązanie?
Wykonawca stara się wykazać że sam spełnia warunek udziału w postępowaniu.

Stara się wykazać, ale nie wykazuje!

7,592

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

To tylko sprostowanie.

7,593

(6 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

No tak tym bardziej że w protokole muszą zostać odnotowani oraz wypełnić ZP-1

7,594

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No oczywiście że nie dysponuje, można wyjaśnić a następnie wezwać o uzupełnienie pisemnego zobowiązania.

7,595

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Nic się nie zmienia a więc dlaczego mają być terminy odwoławcze od początku?

7,596

(6 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

To należy im przetłumaczyć.

7,597

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Wykonawca wpisał "w trakcie nabywania", czy twoim zdaniem to dysponowanie bezpośrednie?

7,598

(6 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Jeżeli nie są członkami, biegłymi, to nie ma możliwości brania udziału w posiedzeniu komisji która jest niejawna.

Spółka cywilna jest traktowana jak konsorcjum, wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, a więc pełnomocnik, lub zgodnie z przedstawicielstwem ustawowym może podpisać jeden z nich, wspólna oferta, oświadczenie z art.22, US i ZUS na spółkę i wspólników.

7,600

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Pisemne zobowiązanie jest konieczne, czy zostało załączone?