7,201

(6 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Nadzór nad realizacją zamówień, prawidłowy nadzór, a wszystko było by ok.

7,202

(41 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

To wzywaj w takim razie.

7,203

(41 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No tak to prawda, jednak to na tyle błaha sprawa że ryzykownym będzie wzywanie do uzupełnienia.

7,204

(41 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jakich narzędzi?

7,205

(41 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tutaj nie ma co wyjaśniać a poprawiać jako pisarską, obstaję przy swoim.

7,206

(7 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

A nie da się przesuną z jednej części na drugą, skoro łączna kwota wystarcza?

A na jakiej podstawie skoro już raz wezwał?

7,208

(41 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

sebek napisał/a:

Art. 87 ust.1 pkt.2 nie ma zastosowania w przypadku treści dokumentów składanych wraz z ofertą.

?????????????????

Skoro nie uzupełnili to wykluczenie.

7,210

(1 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Nieeee, tego kwadracika nie zaznaczasz chyba że badasz rzetelność wykonawców.

7,211

(1 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Chyba najlepiej będzie skontaktować się z UZP i zapytać.

7,212

(41 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A już na pewno nie wezwanie do uzupełnienia.

No nie tutaj mamy już konkretny produkt danej marki, inaczej serek grani firmy X i serek grani firmy Y.

Z wiekiem też bym nie próbował.

7,215

(41 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No cóż raczej jestem daleki od wzywania w tym wypadku, nie uzupełni i co?, osobiście potraktował bym to jako oczywistą pisarską i tyle.

Uff, na forum wątków w tym temacie jest naprawdę sporo
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=12090
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=12357

Można, j.w.

Niech będą od kogo chcą, byle by parametry zostały zachowane smile

Tak, trzeba poczekać na terminy ewentualnego odwołania, szacować możesz na podstawie poprzednich dok., z poprzedniego postępowania o ile są aktualne.

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=8838 big_smile

arturo-młodszy napisał/a:

Mianowicie jeśli nasza jednostka nie miała żadnego przetargu powyżej 14 tyś euro czy muszę wykazywać pozostałe "zakupy" ?!

Musisz.

Nie ma takiej możliwości.

Odległość odpada.

Faktycznie wygląda to trochę dziwnie, dostarczam jogurt A następnie B o tych samych parametrach, wszystko zależy co przewidywała SIWZ w tym zakresie.

Według mnie też jest ok.