Ja bym wezwał do wyjaśnienia zastosowania stawki VAT a następnie poprawił jako omyłkę rachunkową bo jestem przekonany że po prostu źle policzył kwotę.

2,527

(7 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Jakim warunkiem?

2,528

(33 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Czy żądaliście jedz-a od podwykonawcy?

2,529

(6 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Możesz, przecież zlecasz.

Na okres kiedy nie zdążycie z wprowadzeniem umowy po przetargu zlecić postępowaniem do 30 000 euro do czasu jej podpisania.

Stawka procentowa nie była wymagana i wskazana przez Wykonawcę, tylko kwota?

Oczywiście, mamy przepisy przejściowe!

To nie podpisze smile

Umowy nie możesz podpisać bez zabezpieczonych środków, co do unieważnienia to masz 93. 1a.
Zamawiający uzyskuje prawo do unieważnienia postępowania na podstawie art. 93 ust. 1a ustawy Pzp w momencie, kiedy otrzyma ostateczną odmowną decyzję organu odpowiedzialnego za przyznanie dofinansowania  lub uzyska decyzję o dofinansowaniu, ale w mniejszym niż niezbędny do  sfinansowania inwestycji zakresie.

2,535

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oczywiście że nie jest to obligo, poczytaj:
https://www.uzp.gov.pl/baza-wiedzy/interpretacja-przepisow/pytania-i-odpowiedzi-dotyczace-nowelizacji-ustawy-prawo-zamowien-publicznych-2/badanie-razaco-niskiej-ceny-oferty-po-nowelizacji

2,536

(33 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nic mu nie zrobisz jak nie zna.

2,537

(17 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Unijne czy krajowe?

Oświadczenie zawsze musi wypełnić smile, nie musi składać dokumentów jeżeli zamawiający nie żąda.

izawin napisał/a:

, po czym w odpowiedzi  on przysyła pisma, że oferta jest nieaktualna, bo producent podniósł ceny i on nie podtrzymuje cen z oferty.

Czyli trzeba założyć że cena jest rażąco niska.

2,540

(33 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ja bym kierował się dyrektywą i nie martwił się brakiem informacji, wyjaśnienia wskazane.

2,541

(6 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Art.26 ust.6.

2,542

(33 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Zapis ustawy stoi w sprzeczności z JEDZE-m gdzie "Jeżeli tak i o ile jest to wiadome, proszę podać wykaz proponowanych podwykonawców:"
Czyli podajemy nazwę podwykonawcy o ile go znamy na etapie składania ofert.

Nie.

2,544

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Nie zgodzę się się, marża ewidentnie odnosi się do ceny.

2,545

(1 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Możesz.

2,546

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oczywiście jo, zgadzam się.

2,547

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

seniorcristobal napisał/a:

To może dać cenę - kto da niższą ma więcej punktów, a jako kryterium dodatkowe marża, kto da mniej swojej marży - ma więcej punktów?

Marża również odnosi się do ceny a więc chcesz punktować co do zasady to samo?, wystarczy cena, po co rozbijać w ofercie takie wygibasy, cena jest najistotniejsza to skąd będzie pochodził olej to nie ma znaczenia, czy od rafinerii A czy B.

2,548

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Uważam jak powyżej.

2,549

(12 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Co was interesuje cena czy marża?, chyba cena z olej opałowy.

Eliza09 napisał/a:

A powiedzcie mi jeszcze jedno na jakiej podstawie unieważnić postępowanie jeśli była jedna oferta i umowa nie zostanie podpisana, art. 93 ust. 1 pkt. 1?

https://www.biznes-polska.pl/aktualnosci/9003847-uchylenie-sie-od-podpisania-umowy-a-brak-innej-oferty