1,126

(9 odpowiedzi, napisanych SWZ)

i nieważne czy na pozwolenie czy nie, musi byc dokumentacja projektowa i STWiOR

1,127

(9 odpowiedzi, napisanych SWZ)

witam,
czy przy wymianie nakladni na drodze trzeba miec STWiOR zgodnie  z art.31 uPzp czy wystarcza ogolne warunki techniczne.robota na zgloszenie, nie ma pozwolenia na budowe.

po podpisaniu umowy podstawowej, mozna podpisac umowe na zam. uzupelniajace czy to na roboty czy na projekt, jesli takowe sie pojawily juz

1,129

(8 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

no to 2 części i wtedy beda 2 umowy, 1 lub 2 roznych wykonawcow ( w zależnosci kto wygra) szacunek łączny

1,130

(8 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

nie można... w jednej umowie rozgranicz sobie na dwie kwoty i tyle

w przypadku 2 wzywałeś do uzupełnienia?

1,132

(8 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

czyli wybierasz tego z dluzsza gwarancja tak?

zgadzam sie z Darek W.

1,134

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a może sprawdz chociaż czy nie ma omyłek rachunkowych

1,135

(15 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Arek1980 napisał/a:

To żeby nowego nie zakładać, to ja też przez skrupulatność z takim problemikiem

W wykazie robót należało podać wartości brutto, w referencjach często są netto.
W jednym przypadku , w referencjach jest np 4mln z hakiem netto a w wykazie
5 23 348,45   dokładnie brakuje 0, powinno byc 5 023 348,45

pisarska?

a co w sytuacji, kiedy do wykazu przepisali netto z referencji? zostawić czy przeliczyć samemu na brutto i poprawić? Bo wzywać do uzupełnienia jako błędny wykaz to chyba gruba przesada

jesli i netto i brutto spelnia twoj wymog to zostaw to chłopie...
a  w tym pierwszym przypadku (brakuje 0)  popraw jako omylke pisarska jasne ze tak...

1,136

(5 odpowiedzi, napisanych Inne)

u nas powołuje się zarzadzeniem...wiec zarzadzenie o zmianie do zarzadzenia...

1,137

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

wymagaliście tylko 1 wykonanej usługi?

czyli możesz podpisac najszybciej we wtorek, nie inaczej

http://uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;3135

1,140

(32 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

postępowanie poniżej 30 tys euro wiec nie obowiązuje ustawa i rozporządzenie...
procedura do 30 tys euro dopuszcza wyjasnianie ofert, taki krotki zapis ,  nie opisuje co w powyższej sytuacji robic.. jak juz uzupelnił ale nadal coś nie tak jest..

1,141

(32 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

a co w tej sytuacji: wezwano do uzupelnienia zaswiadczenia-brak podpisu
uzupelniono o jakis podpis i pieczatke ale nie jestesmy  w stanie rozczytac z tego nic....
tak słaba kopia

1,142

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji,

wydaje mi sie ze jesli masz  w siwz ten drugi człon zdania to jest ok, nie musi miec osoba fizyczna tych dokumentow w ofercie

Marcel napisał/a:

Jeżeli chodzi o wartości szacunkowe to trzeba korzystać z przepisów Pzp a w zasadzie art.32.

czyli mam szacowac materiały biurowe razem z tonerami???

odwołuję #2, w tym roku radca mi to wykreślił:-)

Marcel napisał/a:

Tylko pamiętaj o szacunku łącznie jak będzie składanie ofert częściowych wink

po co? tu sie nie szacuje łącznie

ja chce zrobic jedno postępowanie z podziałem na 2 czesci i dopuscic skladnaie ofert czesciowych
czy tak nie moge?

czy moge zrobic 1 postepowanie  do 30 tys euro  z podzialem na 2 czesci na : materialy biurowe wart. szacunkowa 47 tys zl netto oraz tonery 108 tys zl netto?

wpisz wartosc szacunkowa do sprawozdania

ja mam taki:
"W ramach niniejszej umowy Zamawiający może dokonywać zakupu Towarów nie ujętych w OPZ, będących materiałami biurowymi / eksploatacyjnymi, o ile wystąpi po stronie zamawiającego taka potrzeba. Szczegółowy opis tych Towarów zawarty zostanie w zamówieniu, o którym mowa w § 3 ....... umowy."

"Łączna wartość dostarczonych Towarów nie może przekroczyć w roku 2015r., kwoty zaplanowanej na ten cel w budżecie ......, i kwoty oferty tj. ........... zł brutto."

"Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania w pełnej wysokości kwoty, o której mowa w ust. ...... Wykonawcy w takim wypadku nie będą przysługiwały żadne roszczenia. "

ok Marcel dopuszcze częsciowe ale szacuje wszystko razem prawda?