Piszę, że nie czytasz bo odpowiedzi na takie pytania na forum są, i to w sporej ilości.
Wezwij do uzupełnienia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez psz
Piszę, że nie czytasz bo odpowiedzi na takie pytania na forum są, i to w sporej ilości.
Wezwij do uzupełnienia.
Oj, nie czytasz...
A najpierw CZYTAĆ forum.
Nazwy można podawać. Nie określam jakie leki są równoważne, mam zapis w SIWZ, że można zaoferować leki biorównoważne. To wystarcza.
Gdzie tu logika, wyjaśniasz wtedy kiedy coś nie jest oczywiste, prawda?
A jak cena jest odczytana to już nie można do niej zastosować przepisów o poprawieniu omyłki?
W świetle ustawy o rachunkowości i ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów (chyba nie ma innych definicji?) to nie jest grupa kapitałowa.
Oczywiście, że wszystkie oferty pozostają w grze do czasu upłynięcia TZO.
Co ustaliłeś odnośnie do powiązań kapitałowych w tej grupie?
A czy progi nie są dla Ciebie za wysokie okaże się po pierwszych postępowaniach. ![]()
Warto również zwrócić uwagę na fakt, że ustawa pzp jest dostępna za darmo ![]()
A co Ty teraz chcesz poprawiać?
Zrób jak radzi Radas. Utnij VAT i jest brutto. Czy pytałaś w wyjaśnieniach o prawidłową cenę czy tylko o zasadność naliczenia VAT?
Róbta co chceta, ale patrzajta również przez pryzmat art. 7.
Jeżeli wiadomo, że odpowiednie stawki to 8 i 23 to stosuje się 8 i 23. Czemu miałoby być inaczej?
To masz przechlapane! Trudno poradzić coś w tej sytuacji.
Z ciekawości - czy wykonawca jest zarejestrowany w innym kraju niż Polska?
Bez przesady. Niedługo ludzie będą czekać na wyrok KIO stanowiący, że czarny to czarny, a biały to biały.
z tego co rozumiem ma się to tak, że co nie zrobi zamawiający wewnętrznie (negocjacje rady pracowniczej itp.) to jeżeli jest zobligowany do stosowania ustawy to musi ją stosować - chyba, że rada sobie podpisze umowę poza zamawiającym (nawet nie wiem czy tak można).
No skoro zamawiający występuje jako zamawiający to stosuje ustawę. Pisałem o ominięciu zamawiającego.
Póki co nie jesteśmy aż tak zniewoleni, żebyśmy nie mogli podpisać umowy z ubezpieczycielem.
Zabawne by było widzieć KIO jak stwierdza, że ludzie nie mogli zawrzeć takiej umowy.
Przeczytałem, nie wiem jak się ma ta uchwała do tego co napisałem. Zamawiający był zamawiającym i stosował upzp - sam się władował...
Może wkleisz odpowiednie fragmenty?
psz napisał/a:Znasz taki przypadek?
nie znam, co nie znaczy że nie jest niemożliwe. jest to raczej mało prawdopodobne.
No właśnie, więc nie ma co sobie tym głowy zawracać i samemu wymyślać problemy.
alkasz napisał/a:W dniu wysłania ogłoszenia wrzucam je na stronę i tablicę ogłoszeń, w dniu publikacji dokładam SIWZ na stronę.
tylko co w przypadku, załóżmy hipotetycznej sytuacji, ogłoszenie nie ukazuje się w dzienniku?
dlatego wydaje mi się bezpieczniej poczekać aż będzie na opublikowane i na www.
Znasz taki przypadek?
Czy raczej - zamawiający nie zamieścił ogłoszenia w dzienniku?
http://noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=11848
Nie robić przetargu na grupówkę - rada pracownicza czy ktokolwiek kto się tym w jednostce zajmuje mogą negocjować z przedstawicielami wybranych firm. Wydaje mi się, że to najlepsze rozwiązanie.
Albo kierownik zamawiającego.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez psz
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc