3,951

(3 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

lolilap napisał/a:

1. i jeszcze te nowele..... jak sie podoba nowiutki twór? smile
2. będzie pewnie większa okazja bywać w wwie smile

1. dobrze to ujałeś "twór" wink
2. Oby nie.

3,952

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

wzywasz

3,953

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

nina napisał/a:

co robicie.

Ja - nic

Beata975 napisał/a:

1. Czy w takim razie możemy teraz, w środku projektu, odejść od stosowania ustawy do tej części która nam pozostała? 2. Ale jak wyjaśnić dlaczego wtedy zastosowaliśmy ustawę?

1. Mozecie
2. Mylnie zalożyliscie, że ponieważ łączna kwota usług szkoleniowych przektaczała 14 tys.  euro zastosowaliśmy ustawę-zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5.

Jeżeli chcesz zamiescic w biuletynie UZP ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy to mozesz dopiero po wysłaniu zaproszenia. Jezeli nie chcesz - nie musisz.

jak wyżej

3,957

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie musi, o czym szerzej:

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=3637

danaug napisał/a:

1. właśnie się zastanawiam czy w tej chwili mamy prawo żądać takiego oświadczenia - nie ma go w rozporządzeniu
2 . w siwz "po nowemu" żądacie takiego "ogólnego" (jak pisze Marcia) oświadczenia?

1. nigdy nie było
2. tak, obowiazek żądania - 44

3,959

(3 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

... zaden srodek ochrony prawnej Ci nie przysługuje.

3,960

(9 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

...no to chyba tylko tyle.

nina napisał/a:

1. Ok czyli sezon 2009/2010 jeszcze ciągnę bo są pieniądze z szacowania ok. A po tym sezonie rozwiązuję? 2. kwota będzie do 14 tyś

1. Tak
2. Na jaki okres?

Maris może ma - nie wiem wink, ale MIRAS ma jak wyżej.

Rozwiązanie umowy:

Skorzystajcie z tego:

nina napisał/a:

Jest taki zapis że umowa może zostac wypowiedziana przez zamawiającego za 30 dniowym okresem wypowiedzenia

Nowe postepowanie:

Zróbcie zgodnie z PZP - jezeli wartosc pow. 14000 euro

3,964

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

4. Zależy od wartości zamówienia.

3,965

(7 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

wartość netto umowy z dnia zawarcia umowy

...???... Najepiej rozwiazcie ta umowe i zawrzyjcie nowa - na normalnych warunkach wink

3,967

(3 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Witam...Ty jeszcze "robisz" w zamówieniach  - dawno Cnie było Ciebie na forum wink Wartość z dnia zawarcia umowy.

Czy umowa byla zawarta w wyniku przeprowadzenia postepowania o udzielnie zam. pub.?

3,969

(9 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

jaka wartość zamówienia?

3,970

(3 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

jaka wartość zamowienia?

3,971

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Musi być ważna na dzien otwarcia ofert, dlatego uwazam, ze zadanie polisy jest bez sensu, o czym szerzej:

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=3992&p=1

3,972

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

... dlatego napisałem "stosownie do SIWZ". Jezeli SIWZ nie zabraniały kumulacji polis, to moze złozyć.

nina napisał/a:

1) Płatność jest za godzinę pracy sprzętem

Przewidywana ilośc godzin była przewidziana w warunkach postepowania/ umowie?

Pytanie: czy umowa została zawarta do
a. wartości lub
b. ilosci lub
c. daty
lub kombinacje powyzszych - jesli tak, to jaka??

W wyniku zmiany tresci SIWZ ulegnie zmianie ogłoszenie o zamówienu?