3,901

(6 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

... no i o to chodzi.

Marcia28 napisał/a:

Czy jeśli wykonawca nie załączy do oferty "oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy", wzywam do uzupełnienia, czy wystarczy, że załączył Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (zawierające w swej treści art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy)?

Wzywasz.

... no właśnie, tylko po co??? Skoro, jak piszecie, oswiadczenie wszystko zalatwia.

... a gdyby wykonawca złożył oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, a nie złożył KRS ??? To co byście zrobili?

No własnie jest: 181.1 w zw. 182.2.3 smile

3,906

(3 odpowiedzi, napisanych Inne)

Z     IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ         i            art. 2 ust. 1 PZP

181.1  zwiazany jest ściśle z 182.2.3

sorry - 182.6

182.5

3,910

(3 odpowiedzi, napisanych Inne)

BRUTTO

joanna99 napisał/a:

Ale do planu możesz wpisać, co chcesz, tak naprawdę.

... nawet - nieprawdę smile

lolilap napisał/a:

nie zapomnij o stawce VAT i słownie ........... oczywiscie netto, brutto i stawka smile:)

...liczbą/cyfrą arabską i rzymską

joanna99 napisał/a:

i ma i nie ma, w związku z brakiem obowiązku sporządzaniu planu, więc może iść na kompromis i podać w planie obie wartości smile

... dokładnie, i kwotę podatku wink

3,914

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jeżeli przesłanie kopii protokołu lub załączników zgodnie z wyborem wnioskodawcy jest z przyczyn technicznych znacząco utrudnione, w szczególności z uwagi na ilość żądanych do przesłania dokumentów, zamawiający informuje o tym wnioskodawcę i wskazuje sposób, w jaki mogą być one udostępnione.

3,915

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

ArekS napisał/a:

Czy samo oświadczenie na podstawie art. 22, które wykonawcy dołączyli do ofert, wystarcza do potwierdzenia spełniania tego warunku?

Załóżmy że takie były Wasze założenia - wystarczy.

3,916

(5 odpowiedzi, napisanych SWZ)

PS.

+ odpowiednie dokumenty dla podmiotow zagranicznych

3,917

(5 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Co do zasady moze - wszystko zalezy od przedmiotu zamowienia.

... a czasami przeszkadza.

3,919

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak - z zastrzeżeniem, ze nie mozesz ujawnic tajemnicy przedsiębiorstwa o ile wykonawca wyraźnie sobie tego sobie nie zyczy.

magi napisał/a:

Czy żadanie oświadczenia z art 24 ust1 pkt 2 (osoba fizyczna) jest konieczne (przy WR poniżej progów unijnych)????

nie ma takiej koniecznosci

nina napisał/a:

Mam jeszcze jedno pytanie jak zamieszczamy ogłoszenie o udzieleniu zamówienia z woklnej ręki na UZP to na Ogłoszeniu jest nr ogłoszenia z datą?

Nr ogłoszenia i data nadane zostana automatycznie - po zamieszczeniu na BZP

and1 napisał/a:

1. Wykonawca złożył ofertę do której załączył wymagane oświadczenie  o spełnianiu warunków udziału w postęówaniu, o treści (...) "spełniam/niespełniam..." z tym ze nie wykreślił czy spełnia czy nie spełnia,
2. czy w takiej sytuacji zamawiający ma prawo wezwać go do uzupełnienia dokumentu (oświadczenia)
3. i z jaką datą ma być ten dokument (czy może być w dacie po TSO) ?
4. wg. mnie tak bo w zasadzie złożył taki dokument tylko że nie prawidłowy

1. ... czyli de facto nie złożył oświadczenia.
2. ... jezeli uznać że "oswiadczenie" to dokument na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowania (ja osobiscie co do tego mam powazne watpliwosci) - to zamawiajacy ma obowiazek wezwac do uzupelnienia.
3. ... nie.
4. wg mnie nie złożył - patrz 1

nina napisał/a:

Sekcja II
II.1.5

Masz "stare" wzory ogłoszeń smile W "nowych" tego punktu nie ma.

Nina - nie wiem skad w ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia (poniżej progów), masz punkt "Całkowita końcowa wartość (netto) zamówienia obejmująca wszystkie zamówienia i części", ja takiego punktu w ww. ogłoszeniu nie widze ?!?

TSO - Termin Składania Ofert