dany obiekt - jedno zamówienie; pięć obiektów - pięć różnych zamówień
3,001 2010-07-20 21:02:59
Odp: czy mogę zrobić podział zamówienia (13 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
3,002 2010-07-20 21:00:22
Odp: zam uzupełniające (24 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Marcel: 4.8 albo 67.1.6 ![]()
3,003 2010-07-20 20:53:54
Odp: spółka cywilna (18 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Polecam:
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5233
3,004 2010-07-20 20:51:11
Odp: Jawna wartość szacunkowa. (7 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Looknij tutaj:
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=4337
3,005 2010-07-20 20:46:05
Odp: błąd w obliczeniu ceny? (12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
Jak wyżej.
3,006 2010-07-20 20:44:35
Odp: Czy jeszcze ważne (6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
28.05. - 29.05 jest już nie aktualne.
3,007 2010-07-20 20:42:42
Odp: zam uzupełniające (24 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Marcel - czyli stosujesz 4.8, zamówienie nie jest zatem zamówieniem uzupełniającym w rozumieniu Pzp. Tylko to co mówisz, wcześniej przewidujesz zamówienie "uzupełniające", potem 4.8 - trąci dzieleniem zamówienia celem obejścia Pzp.
3,008 2010-07-20 16:28:58
Odp: inne kryteria oceny ofert (37 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
1. czy wówczas kryterium będą punkty?, czyli wybieramy ofertę z najwyższą ilością punktów,
2. natomiast co z ogłoszeniem o udzieleniu zamówienia w sekcji cena wybranej oferty (ponieważ może być wyższa, natomiast mieć najlepszą gwarancję?)
1. Kryterium będzie OKRES GWARANCJI, a punkty przyznajesz za długość gwarancji wg wzoru:
Xn = (Gn/ Gmax) x 99,
gdzie:
Xn ? oznacza ilość punktów przyznanych ocenianej ofercie;
Gn ? oznacza okres gwarancji zaoferowany w ocenianej ofercie;
Gmax ? oznacza najdłuższy okres gwarancji;
99 ? oznacza wagę (znaczenie tego kryterium w %).
2. No i co z tego - tym sie nie przejmuj.
3,009 2010-07-20 16:24:22
Odp: zam uzupełniające (24 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Zamawiam u dotychczasowego - bez ceregieli (nie stosując reżimu art 67)
... a muszę u dotychczasowego?
3,010 2010-07-20 16:22:52
Odp: Jawna wartość szacunkowa. (7 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
1. Czy wartość szacunkowa jest zasadniczo jawna. Zamawiający może ją ujawnić, ale nie musi. Jeśli Wykonawca poprosi o jej podanie to Zamawiający może/czy nie może odmówić jej podania?
2. Jeśli ujawnianie, po zapytaniu Wykonawcy,tej informacji jest obowiązkiem Zamawiającego to z czego to wynika? Jaka podstawa prawna - czy tylko zasada jawności postępowania czy coś jeszcze? Jakieś wyroki KIO, opinie prawne?
3. W jaki sposób Zamawiający ma przekazać informację Wykonawcy który zapytał o wysokość wartości szacunkowej? Rozumiem że nie jest to traktowane jako zapytanie w trybie art. 38?
4. Czy jeśli udzielamy odpowiedzi Wykonawcy który zapytał to czy jednocześnie powinniśmy ujawnić tą informację "dla wszystkich"? Jeśli tak to to jaki sposób praktykujecie?Dz.
1. Przed otwarciem ofert może odmówić - po otwarciu nie może.
2. Brak obowiązku z PZP.
3. Np. przesanie wypełnionej pierwszej strony protokołu. Nie jest to zapytanie w trybie 38.
4. Jak wyżej - tylko tym którzy się o to zwrócą.
3,011 2010-07-20 16:18:31
Odp: czy mogę zrobić podział zamówienia (13 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
MIRAS napisał/a:gladiiiq... jesteś pewny?
MIRAS nie doczytałem, że dwa różne projekty. Mój błąd. Już widzę tę kontrolę.
To po pierwsze... ale jest jeszcze jedna sprawa....
3,012 2010-07-20 16:15:41
Odp: inne kryteria oceny ofert (37 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Śmiało może być: I kryterium: CENA - 1%
II kryterium: Okres gwarancji - 99%
- z tym, że warunki gwarancji powinny być jednakowe dla wszystkich.
3,013 2010-07-20 13:13:40
Odp: zam uzupełniające (24 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Marcel, a co wsytuacji:
Szacunkowa wartość zamówienia podstawowego: 100.000,00
Szacunkowa wartość zamówienia uzupełniającego: 50.000,00
Szacunkowa wartość zamówienia: 150.000,00
Wybierasz ofertę za 100.000,00 i podpisujesz umowę na taką kwotę.
Chcesz udzielić zamówienia uzupełniającego na kwotę 50.000,00.
Co robisz?
Zamawiasz u dotychczasowego - bez ceregieli
Zamawiasz u dotychczasowego - stosując PZP WR
Zamawiasz gdzie indziej - 4.8
3,014 2010-07-20 11:43:51
Odp: Zp-2 część ogólna (7 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
A ja bym zmienił protokół stosownie do potrzeb. W końcu ma on odzwierciedlać stan faktyczny.
hubal, a co z 96.1, chyba pozostaje w przecznosci z tym co piszesz. Jak ma to zrobić - korektorem?
3,015 2010-07-20 11:41:48
Odp: Zawarcie umowy po TZO, - art. 94 ust. 3 - pilne (8 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)
Czyli przyjmuję, że tego ponownego wyboru mogę dokonać mimo, że termin związania ofertą upłynął ?
No właśnie - wyboru czego, skoro termin związania ofertą upłyną to nie ma oferty ![]()
3,016 2010-07-20 11:39:45
Odp: Oznaczenie handlowe (3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)
Czy umowa o udzielenie zamówienia publicznego (dostawa) w trybie wolnej ręki (i generalnie, każda inna umowa o ZP) może zawierać oznaczenia handlowe dostarczanego produktu czy też jest to zakazane?
Oczywiście że może. Inna sprawa, że Ty - co do zasady - zapraszajac wykonawce do negocjacji nie możesz opisywać w ten sposób przedmiotu zamówienia. Natomiast tresc umowy jest efektem koncowym negocjacji - w ich trakcie wykonawca zaproponowal produkt X i to znajduje swoje odzwierciedlenie w umowie.
3,017 2010-07-20 11:36:30
Odp: ZP-2 PN/poniżej progów cz.szcz. pkt. 6 (6 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)
...no właśnie, że dopiero teraz masz takie dylematy ![]()
3,018 2010-07-20 11:35:30
Odp: Zamówienie z podziałem na część ale można tylko złożyć ofertę nacałość (2 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Wszystko jest ok. Zamawiajacy używa "częsci" w oderwaniu od ofert częściowych. Pod pojeciem "cześci" kryją sie pewnie zadania, pakiety, partie, zakresy itp.
3,019 2010-07-20 11:32:44
Odp: czy mogę zrobić podział zamówienia (13 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
gladiiiq... jesteś pewny?
3,020 2010-07-20 11:31:42
Odp: żądam kosztorysu m. uproszczoną, a dają mi szczegółowy (7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
Jeżeli na podstawie k. metodą szczegółową nie jesteście w stanie osiągnąć celu dla jakiego żądaliście k. metodą uproszczoną - to pozostaje odrzucenie oferty. Jak widać reakcji może być więcej... życie pisze różne scenariusze, a wykonawcy kosztorysy... ![]()
3,021 2010-07-20 11:15:10
Odp: ZP-2 przy podwójnym wyborze oferty (2 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)
Na potwierdzenie stanowiska MIRASA, przeczytaj jeszcze:
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5591
3,022 2010-07-20 11:10:34
Odp: żądam kosztorysu m. uproszczoną, a dają mi szczegółowy (7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)
Masz więcej niż żądałaś - więc rekacja może byc tylko jedna.
3,023 2010-07-20 11:08:58
Odp: zam uzupełniające (24 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)
Opinie różne, osobiście nie stosuję ustawy gdy zamówienie uzupełniające nie przekracza 14 000 euro.
...i tym samym zamówienia te tracą status zamówień uzupełniających w rozumieniu PZP.
3,024 2010-07-20 11:07:08
Odp: ZP-2 PN/poniżej progów cz.szcz. pkt. 6 (6 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)
Ta Kasandra: Kasandra Poziom VII 244 2008-02-13 ![]()
3,025 2010-07-20 11:06:06
Odp: ZP-2 przy podwójnym wyborze oferty (2 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)
Protokół sporządzasz na bieżąco.
Pierwszy - reszta wynika z zawiadomień, informacji itp. załączonych do protokołu.


