Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi
Opcje wyszukiwania (Strona 55 z 210)
Marta napisał/a:a ja mam pytaie do wzoru umowy na wr z art. 67 ust 1 pkt 5.czy wzor umowy musi byc taki jak w zam.podstawowym czy moze byc zmodyfikowany np. bez wymogu wniesienia zabezpieczenia nalezytego wykonania?kwota roboty dodatkowej ponizej 14 tys euro ale mimo wszystko chcemy zrobic jak nalezy czyli zaproszenie do negocjacji,wzor umowy, protokol z negocjacji i wymagany rozporzadzeniem.od wykonawcy podpisane oswiadczenie z art. 22 .1,koszytorys ofertowy itd.
zamówienie dotyczy wykonawcy wyk. zamówienie podstawowe , umowa tylko na zakres robót dodatkowych
protokół konieczności, kosztorys inwestorski, zaproszenie z wzorem umowy i zakresem, negocjacje - z nich protokół , protokół na drukach z Uzp, ogłoszenie o udzieleniu zamówienia
nie rozumiem wady postępowania? złożono dwie ferty o jednakowej cenie -przewyższające wartość przeznaczoną na sfinasowanie - oferty mogą być złożone z warością taką samą lub niższą - a więc być może pasującą zam.
i Hubalem przecież często średnie , małe firmy bez prezesów i dyrektorów tak właśnie podpisują oferty
radas napisał/a:hubal napisał/a:Nie wierzę, by któryś wójt, burmistrz czy kontroler spokojnie pozwolił zrezygnować z najtańszej (najlepszej!) oferty tylko dlatego, że jakiemuś pracownikowi czy komisji oryginalny podpis wygląda na tzw. parafę - dla nich to będzie PODPIS. Nie wierzę, więc przestrzegam.
Przedstawiając swoje stanowisko, wskazuję przede wszystkim na ewentualne strzały (rzuty) z którymi należy się liczyć ze strony:
1) konkurentów wykonawcy, który złożył gołą parafę na formularzu zamiast podpisu jego reprezentanta wraz z podaniem imienia i nazwiska tego reprezentanta
2) kontrolerów i audytorów
myślenie typowo polskie musi być pieczęć imienna i podpis cały świat tylko podpisuje i to wielkie kontrakty i zgadzam się z Niną i Marcelem
ta domniewywana parafa może być po prostu podpisem
wysyłasz emailem i pocztą - można śledzić los przesyłki nieodebrana w terminie znaczy podjął wiadomość
nie odrzucasz nie wykluczasz możesz podpisywać umowę - już
tak naprawdę to nie rozumiem po co te kombinacje mam 100 odczytam 90 a oferta najkorzystniejsza 100 i co zwracam się do księgowego czy skarbnika o potwierdzenie posiadania środków do wysokości proponowanej do wyboru oferty
o ile wiem to budżety są jawne np.WPI
moim zdaniem Wykonawca nie udowodnił rażco niskiej ceny
do odrzucenia zamawiający ma srodki finasowe do zapłacenia w podanym na sztywno terminie
anonimowy telefon ? u zamawiającego zero odzewu jak wyżej cbud i nina
spełnianie warunku udziału w postępowaniu dotyczący doświadczenia ma wynikać tylko i wyłącznie z oświadczenia wykonawcy a dokument wystawiony przez podmiot zlecający ma potwierdzać należyte wykonanie
to nie jest farba to jest tak przypuszczam asfalt do cząstkowej naprawy dróg w magazynie nie schowasz
dogadać się z wykonawcą -aneks ,że dostarczy we wskazanym przez was terminie
co to jest zmiana dachu? pytam jako budowlaniec
aga27 napisał/a:Przygotowuję zaproszenie do składania ofert na roboty budowlane-zmiana dachu. Czy mogę określić termin składania ofert - 7 dni? Wiem że zgodnie z ustawą jest to 14 dni. Nie mamy regulaminu na zamówienia do 14 tyś euro.
proponuję jednak przetarg nieograniczony
radas napisał/a:Hej psz
a czy nie uważasz, że związanie przepisami w zakresie sposobu wyboru oferty uzależnione jest od tego jaki tryb udzielenia zamówienia ostatecznie zostanie przyjęty przez zamawiającego? W rzeczywistosci w przypadku przyjęcia trybu konkurencyjnego (np. ogłoszenie na stronie www) faktycznie będziemy mieli do czynienia z przetargiem, a zatem zamawiający będzie związany przepisami kc - art. 70 (1) - 70 (5). W przypadku zaś trybu niekonkurencyjnego (zapytanie o cenę) - hulaj dusza!
zapytanie o cenę przy robotach bud. odpada
konsorcjum firm wymieniasz choćby 15 
jak przyszła faksem to jest przecież JAWNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie z referencji tylko z jego oświadczenia czyli wykonawcy
jak wiąże ich umowa -zlecenie to dysponuje tą osobą
Bitter napisał/a:Witam.
Mam pytanie. Mam ogłoszony przetarg nieograniczony poniżej progów.
Jest to przetarg na wymianę stolarki okiennej.
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wymiana stolarki okiennej w budynkach XYX ....
II.1.2) Rodzaj zamówienia: roboty budowlane.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wymiana starej stolarki okiennej skrzynkowej z jej utylizacją, z wykonaniem, montażem okien drewnianych nietypowych jednoramowych łukowych z drewna sosnowego klejonego, fabrycznie wykończonych, malowanych w kolorze białym z okuciami bez klamek, otwieranych kluczem/klamką nasadową lub imbusową zabezpieczone zasuwaną zaślepką, wyposażone w wietrzniki higrosterowalne (według wskazanych na rzutach kondygnacji) ze skrzydłami uchylno-rozwieralnymi i szczebliną drewnianą stałą, szklone szybami zespolonymi termoizolacyjnymi U=1.mW/m2K z szybą bezpieczną od wewnątrz. Ślemiona i słupki pionowe frezowane z elementem ozdobnym wg istniejących okien zgodnie z załączonym projektem, zestawieniami oraz rysunkami wzorów wraz z wykonaniem i montażem oraz obróbką podokienników wewnętrznych z konglomeratów kamiennych, obróbką ościeży wewnętrznych (przywrócenie do pierwotnego stanu). Współczynnik przenikania dla całego okna U= 1,4 mW/m2K.
I teraz jak widzicie w ogłoszeniu nie ma dokładnej ilości tych okien jakie są przeznaczone do wymiany. Te informacje są w SIWZ.
W tytule jest wskazane miejsce wymiany.
Czy muszę zmienić ogłoszenie i dopisać, ile stolarki jest do wymiany? Jeśli tak, to czy wiąże się to z przedłuzeniem terminu skłądania ofert?
pozdrawiam
a po co taki opis ? w ogłoszeniu
no już wszystko zostało powiedziane albo oferty dodatkowe albo unieważnienie w 4.8 nawet nie wiem czy jest taka opcja
może być 4.8. ale może być też przetarg nieograniczony
moim zdaniem tak ponieważ bez tych słupków zamówienie podstawowe nie będzie zrealizowane a przyczyna wcześniej nie przewidywalna
Znalezione posty: 1,351 do 1,375 z 5,237