Poprawić na właściwą ilość.
i wyliczyć oczywiście ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Darek W.
Poprawić na właściwą ilość.
i wyliczyć oczywiście ![]()
poprawić - cenę podał przecie
burdel?
- w tym ARCHEO
. Jak poprzednicy.
Musisz powiadamiać z 40.5a? Zawsze możesz zadzwonić do nich w jakiejś sprawie...
No tak
. Dalece zachowana anonimowość musi być zachowana, a przekaz informacji zaszyfrowany. ![]()
No to powiadom tego jednego kompetentnego - skoro i tak umieściłeś p.n. w biuletynie. Reszta się dowie i tak.
Na pewno kilku jeszcze znasz - a nie tylko jednego.
Nic nie robić. Moim zdaniem jest ok. W innych dokumentach jeśli miałeś opisaną branżę elektryczną to wyk. winien uwzględnić w cenie - szczególnie, że jest ryczałt a przedmiar może być jedynie materiałem pomocniczym przy kalkulacji ceny. Przedmiar mogłeś dodać do dok. przetargowej i wcale nie musiałeś.
Ryczałt ?
Darek W. napisał/a:psz napisał/a:teraz się mówi - asienaebaem
hehehehe
hihi
widać, że dziś wszyscy zmęczeni po ciężkim tygodni - w końcu piątekhuraaaaaaaa
Prawda - to na zdrowie ! ![]()
teraz się mówi - asienaebaem
hehehehe ![]()
a ja uważam ,że jest to wyrzucanie pieniędzy!!!
No ja też uważam, że kupowanie kosmetyków przez kobity to wyrzucanie pieniędzy ![]()
responder napisał/a:psz napisał/a:Ulita- 1 zdjęcie nie wystarczy, muszą być przynajmniej dwa - pierwszego i ostatniego dnia, a najlepiej tyle ile dni wisi ogłoszenie.
Jak dokumentujesz, że ogłoszenie wisi cały czas? Prezes może pomyśleć, że powiesiłaś je tylko na czas zrobienia fotki.
No fakt, nie pomyślelismy o tym. Jedyne rozwiaązanie to kamera 24 h i to przez autoryzowanego przez UZP operatora.
oszywiście , oszywiście - idę dalej się napić
Udokumentuj napicie się ! ![]()
madza napisał/a:Wykonawca dodatkowo zapewnia dla każdego uczestnika kuferek z podstawowym wyposażeniem o wartości 500 zł lub.
myślę, że jest to niebezpieczny zapis, ponieważ bez określenia konkretnych produktów o określonej jakości i standardach możesz dostać kuferek z plastiku i nożyczki, które akurat będą razem kosztowały u firmy X te 500,00 zł.
Tak właśnie może być.
ale szczegółowo określisz wyposażenie kuferka?
Jeżeli nie chcesz podeprzeć się tym art. (ja bym się podparł - w SIWZ wymagane było) - to zostaw to. Z jednej strony nie chcesz, a z drugiej chcesz odrzucić za niezgodne z SIWZ. To jak wiec?. Moim zdaniem jeśli wymagałeś w SIWZ tego dokumentu to można skorzystać z 26.3.
Omyłka rachunkowa - można poprawić. Twoje obliczenia są ok
Podstawa prawna jest - 26.3 - skoro wymagałeś tego dokumentu - zgodnie z SIWZ, ale można przypuszczać - jak Marcel- iż nie przewidują podwyk. i dlatego nie dołączyli.
W trakcie postępowania sporządzasz protokół. Sukcesywnie. A kiedy drukować czy w trakcie kolejne strony , czy na końcu- tę decyzję pozostawiam Tobie.
Prawnik ma rację. Nie ma potrzeby. Brak reakcji wiąże się z wykluczeniem.
Ależ ważna jest - no chyba, że ktoś lubi sobie komplikować pracę (a nawet życie)
art. 24 ust. 2 pkt 4 - wykluczyłbym - bezpieczniej
Po 1 - roboty czy usługi ?
po 2 - razem
po 3 - dlaczego 3 lata
czy nie moge zastosowac art. 26 ust. 2 cyt. "Jeżeli wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8, zamawiający może żądać dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu" i nie zadac dostarczenie dokumentow
Przed wszczęciem post. mogłeś nie żądać tych dokumentów. Teraz musisz zażądać uzupełnienia.
niezbędny na uzupełnienie - 7 dni zwyczajowo
Zgadza się Marcel, pod warunkiem, że zam. nie żądał kosztorysu przy ryczałcie. A tu ada żądała (zupełnie nie potrzebnie zresztą)- i niestety winna go sprawdzić, co rodzi reperkusje.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Darek W.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc