1,401

(8 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

seniorcristobal napisał/a:

Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia w ted:

II.2.1) Całkowita końcowa wartość zamówienia (zamówień)

dotyczy wartości oszacowanej przez zamawiacza, czy faktycznie udzielonych zamówień i wartości wynikających z podpisanych  umów?

oraz

w sekcji V:
Początkowa szacunkowa całkowita wartość zamówienia oraz Całkowita końcowa wartość zamówienia - w początkowej chodzi o szacunkową zamawiacza, a końcowej wartość z umów?

1. dotyczy wartości oszacowanej przez zamawiacza,
2.  Tak - w początkowej chodzi o szacunkową zamawiacza, a końcowej wartość z umów.

lopet7 napisał/a:

czy muszę stosować art. 87 ust 1 i ust 2 pkt 3 czy nie

Musisz zastosować art. 87.2.2 - w związku z art. 87.2.3 - zależy jak bardzo po przeliczeniu zmieni się cena, ponieważ wykonawca nie może tak sobie zmienić obmiarów - a rozumiem, że było wynagrodzenie kosztorysowe.

tak. Przeliczyć - zależy jak bardzo istotne.

art. 36.1.11b
art. 36a.2.2

na przykład

Możesz o podwykonawcach - .....

Marcel napisał/a:

Wychodzi na to że łączyć trzeba.

Nie trzeba - dajcie spokój  - MOŻNA ŁĄCZYĆ, a nie  trzeba - duch p. Sadowego widzę, że nawiedza dalej.

1,407

(6 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

Wszystkim.

Wyjaśnienie - a potem uzupełnienie w razie potrzeby.

psz napisał/a:
Darek W. napisał/a:
psz napisał/a:

Oczywiście należy odesłać, czyli postąpić zgodnie z przepisami ustawy.

A jakimi, że tak z ciekawości zapytam ??

A takimi jak art. 84 ust 2 zdanie 1:
W postępowaniu o udzielenie zamówienia o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8, zamawiający niezwłocznie zwraca ofertę, która została złożona po terminie.

Powyżej progu oczywiście też należy zwrócić.

Dziękuje - nie pamiętałem - i po to to forum istnieje właśnie.

psz napisał/a:

Oczywiście należy odesłać, czyli postąpić zgodnie z przepisami ustawy.

A jakimi, że tak z ciekawości zapytam ??

nie - a po co

Można - zależny też jak zapisane jest w SIWZ.

1,413

(12 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

hektor napisał/a:

W wyroku KIO z 9 lutego 2012r (KIO 150/12) ustalono, że oznaczenie daty  wystawienia gwarancji należy uznać za omyłkę pisarską nierzutującą na prawidłowość wniesienia wadium

Ale tutaj chodzi o datę ważności wadium, a nie datę wystawienia. Moim zdaniem - nie do uzupełnienia oraz poprawienia.

1,414

(11 odpowiedzi, napisanych Inne)

Dziękuję - przede wszystkim Zdrowych ! -

A jak było opisane doświadczenie ??- Bo są to cząstkowe informacje

Nie.

1,417

(13 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Od razu możesz ogłosić.

1,418

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

stadonn napisał/a:

Pisemnego zobowiązania nie dostarczono.
Jest to przetarg na usługę.
W takim razie wzywam do uzupełnienia na podstawie art. 26 ust 3 PZP załącznika nr....potwierdzającego spełnienie przez wykonawcę warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym. ?
A jeżeli wykonawca oświadczy, że jest w trakcie kupowania sprzętu i tyle?

Czyli wracamy do punktu wyjścia - będzie dysponował

Wtedy nie są podwykonawcami zgodnie z 36.4 pzp - a użyczającymi swoje zasoby - tak wtedy możesz.

Od stricte podwykonawców - bez imienia  - nie można

1,421

(34 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

W trakcie nabywania - czyli będzie dysponował.

1,422

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A równoważność dopuszczona ??

1,423

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

cbud napisał/a:

ale pod pewnymi warunkami smile

Sie wie  smile

1,424

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Marcel napisał/a:

Się zgadza, bo po tym terminie umowę podpisać można wink

Się zgadza - można też .. i tu uwaga .. - wybrać po terminie związania ...

1,425

(10 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

cbud napisał/a:

ale w terminie związania ofertą....

Niekoniecznie