Nie ma dokumentu z KRK prokurenta.
I nie bedzie bo prokurent to nie członek zarządu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marko
Nie ma dokumentu z KRK prokurenta.
I nie bedzie bo prokurent to nie członek zarządu.
Oczywiście masz racje - warunek powinien dotyczyć kwoty a wykonawca ma opcje wykazania spełniania warunku albo poprzez posiadane środki albo poprzez zdolność kredytową.
Jeżeli ogłosisz przetarg na te pominiete produkty a łączna wartość nie zmieni progu zamówienia (podunijne/unije) to po prostu udzielisz zamówienia w częściach i nikt sie nie będzie czepiał.
Masz obowiązek wezwać do uzupełnienia
I ja to w pełni popieram!
Jest nas 2óch ![]()
Czy "oprotestowanego" Wykonawcę również wzywam do przyłączenia się do protestu?
No pewnie, to jest jego święte prawo bronic siebie i decyzji zamawiającego o wyborze jego oferty. Jeśli nie przystąpi a Ty go wykluczysz to nie będzie mógł wnieść odwołania na tą decyzje
Jak masz taki zapis to nie dopuszczasz regenerowanych - dyskutujemy bez sensu
czyli wykluczasz wykonawcę?
Ale on może spełniać, przecież zalącza oświadczenie.
Ale nie złożył dokumentu potwierdzającego a wezwać go do uzupełnienia nie moge
Ja zaznaczam "nie spełnia"
nota bene...w gwarancji jest zakaz używania takich tonerów
Skoro tak to czemu dopuszczasz oferowanie takowych? W większości gwarancji nie ma takiego zastrzeżenia to i zakazać nie można ale skoro jest...
Sprawa cywilna o drukarke... W sumie była sprawa o kota to czemu nie o drukarke ![]()
Jak jedno albo drugie? ![]()
Jak odrzucasz to sie nie ustosunkowujesz do merytorycznej zawartości - nawet gdyby protestujący miał racje.
Odrzucenie - protest wniesiony po terminie, przez podmiot nieuprawniony
Oddalenie - protest bezzasadny merytorycznie
w przypadku awarii urządzeń spowodowanych zastosowaniem równoważnika zobowiązuje się do dokonania naprawy na własny koszt....
Rozumiem, że bedziesz w stanie to udowodnić?
zamawiający w celu ustalenia rażąco niskiej ceny, powinien cenę zaproponowana w ofercie odnieść do ustalonej przez siebie wartości zamówienia.
A jak oszacował do d... ? ![]()
nie mogę bo wpadnę w samouwielbienie
Dom bez luster rozumiem? ![]()
Ja? Spójrz w lustro ... ![]()
Och, sorki to przecież sarkazm.;)
To tylko dla wybrańców - czuj sie wybrana ![]()
Nie, www.uzp.gov.pl i opcja ctrl C ctrl V - mały wykład z obsługi komputera - masz gratis ![]()
To życie... ![]()
dostałem ostatnio ekspertyzę prawną, w której radca prawny twierdzi, że pełnomocnictwo (do podpisania oferty, kopii dokumentów) powinno być w formie oryginału lub kopii potwierdzonej notarialnie.
I słusznie
często spotyka się też pełnomocnictwo w formie kopii poświadczonej przez udzielającego pełnomocnictwo (czyli wykonawcy, w imieniu którego pełnomocnik składa ofertę). czy taka forma jest niedopuszczalna?
A ja sie zastanawiam z czym mamy do czynienia jak na kopii pełnomocnictwa osoba udzielająca po prostu podpisze sie jeszcze raz... ![]()
Utrudnienia w dostępie do Biuletynu Zamówień Publicznych - aktualizacja
17 kwiecień 2008
W dniu 17 kwietnia br., publikacja i wyszukiwanie ogłoszeń w Biuletynie Zamówień Publicznych będą utrudnione. O przywróceniu pełnej funkcjonalności platformy zostaną Państwo powiadomieni osobnym komunikatem. Przepraszamy za niedogodności.
ale musisz również wnieść sprostowanie do ogłoszenia
U mnie w ustawie jest może wnieść
Ehhhh niektorym zamawiającym to żadna nowelizacja nie pomoże....
Jak jest kolejność postępowania:art.90 czy art.26
Jednocześnie?
Czy informuję Wykonawców, którzy złożyli ofertę na inną część o poprawieniu omylek?
Nie
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marko
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc