1,776

(6 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Witam.

Chciałbym skorzystać z art. 40 ust 5a tj powiadomić Wykonawce o ogłoszonym postępowaniu - przesłać ogólne pismo przewodnie i jako załącznik ogłoszenie o zamówieniu.
Czy mogę powiadomić tylko jednego wykonawcę czy muszę powiadomić określoną ilość?

pozdrawiam

1,777

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie musiał wpisywać nazwy, nie było takiej rubryki. Zamawiający określił parametry jakie powinien art. spełniać. Zamawiajacy żądał na podstawie rozporządzenia dokumentów potwierdzających, że zaoferowany i wyceniony art. te wymagania spełnia i po nich wiadomo by było co Wykonawca oferuje.  Wykonawca dołączył dokument i dodatkowo wpisał w formularzu cenowym przy odpowiednich pozycjach nazwy tych artykułów które zaoferował. wpisane nazwy są dokładne tj nie posługuje sie tylko nazwą producenta.

1,778

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Podtrzymujesz Swoją opinię Marcel?

1,779

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

W ofercie będzie, że w pozycji np 12 wykonawca oferuje lampę Philips tak wpisał w ofercie i takie dokument dołączył - a uzupełni dokument opisujący Osram (za przeproszeniem;)).
Będzie ok?

Witam.

Dostawa. Kilkadziesiąt pozycji. Pn poniżej progów.
Zamawiający określa przedmiot zamówienia, opisuje i dopuszcza art. równoważne.
Na potwierdzenie spełniania warunków żąda zgodnie z rozporządzeniem opisów lub folderów lub katalogów lub innych dokumentów opisujących oferowany przedmiot zamówienia.

Jeden wykonawca oprócz tego, że dołączył dokumenty to dodatkowo wpisał w formularzu cenowym i wytłuścił co w jakiej pozycji oferuje (zam. tego nie wymagał). Po sprawdzeniu załączonych dokumentów wyszło, iż jeden zaoferowany przez niego art. nie spełnia wymagań postawionych przez zamawiającego.
Powinienem teraz wezwać wykonawcę do uzupełnienia dokumentu (opis,katalog itp) zgodnie z art 26 ust. 3? Nie będzie to zmiana oferty? Może przysłać dokument opisujący inny artykuł? Tym bardziej, że wpisał już w formularzu cenowym co oferuje i teraz będzie jeden artykuł w form. cenowym a dokument będzie o innym artykule. Jak to ugryźć?

pozdrawiam

Zawsze mozna powiedzieć, że wszystko napisane jest w PROTOKOLE.

2.    Ogłoszenie o zamówieniu zostało zamieszczone w siedzibie zamawiającego ? w miejscu: ???................................................................................ od dnia ......?  ?. r.   do dnia ......???. r.

1,782

(5 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

smile

1,783

(5 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

thx

1,784

(5 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Przetarg poniżej progów. Po unieważnieniu postępowania nie daję żadnego ogłoszenia do biuletynu?

pozdrawiam  smile

bez wadium

Na nieszczęście to była jedna oferta (ale jak widać niepoważnego Wykonawcy), więc teraz odrzucę ją i :
1/ odrzucam na podstawie art. 89 ust 1 pkt 8 i unieważniam postępowanie na podstawie art. 93 ust 1 pkt 1?
1/ muszę czekać 5 dni przed ogłoszeniem nowego postępowania (termin na odwołanie)?

1,787

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

dla mnie 29 groszy, ale jak chcą wam dać grosz więcej to ino brać smile

Nic nie pisać o tyk Krsie, czy coś tam wtrącic? Jak źle podpisana to tak jakby jej chyba nie było- oferty.

1,789

(19 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

również spotkałem się z takim podejściem, iż udostepnianie nie oznacza z automatu podwykonawstwa

Mam wątpliwości czy nie oprzeć też odrzucenia na 89.1.8

Czyli wykluczyć na podstawie art. 24 ust. 2 pkt. 4 i jednoczesnie odrzucić 89.1.8 w zw. z KC art. 104?

Dla mnie to jak oryginał smile

Witam.

Przetarg nieograniczony poniżej progów. Dostawa.

Na jakiej podstawie odrzucić /wykluczyć wykonawcę,  w którego ofercie brakuje pełnomocnictwa (podpisał ofertę jeden z dyrektorów, a z załączonego KRS wynika iż podpisywać może tylko prezes zarządu)- wykonawca  nie uzupełnił pełnomocnictwa.

I ten sam wykonawca  miał w ofercie kopię KRS na którego stronach znajduje się TYLKO parafka. Nie uzupełnił dokumentu.

Co tu będzie najbardziej pasować Waszym zdaniem?

Pozdrawiam

1,794

(2 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

W ogłoszeniu o zamówieniu powyżej progów jest punkt "Zamówienie jest objęte Porozumieniem w sprawie zamówień rządowych (GPA) ".
Czy Zamawiający : Szpital podległy Urzędowi Marszałkowskiemu - powinien zaznaczyć tak czy nie?

Dostawa produktów farmaceutycznych, powyżej progów.

pozdrawiam

1,795

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tylko jaki art. sugerujecie? Niezgodność z SIWZ?

1,796

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dzięki.

1,797

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Taki sposób wybrano z uwagi na jednorazowość i dostawę od razu po podpisaniu umowy.
Obawiam się, że cena dostawy może być sporo wyższa od tej z oferty podczas gdy ta miała być ostateczna.

1,798

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

To dostawa jednorazowa.

1,799

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dostawa oleju opałowego lekkiego. 12 dni na dostawę od daty zawarcia umowy. 40 000 litrów.

Zapisy SIWZ
1.    Wykonawca uwzględniając wszystkie wymogi, o których mowa w niniejszej SIWZ, powinien w cenie oferty ująć wszelkie koszty niezbędne dla prawidłowego i pełnego wykonania przedmiotu zamówienia oraz uwzględnić inne opłaty i podatki, a także ewentualne upusty i rabaty zastosowane przez Wykonawcę.
2.    Cena oferty brutto musi być kompletna, jednoznaczna i ostateczna, zawierająca podatek VAT naliczony zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie.
7.    Określona przez Wykonawcę cena jest stała i nie może ulec zmianie w okresie obowiązywania umowy.       

Wykonawca miał podać cenę za dostawę 40 000 litrów.

Jeden Wykonawca wpisał cenę zaznaczając  "wg cen z dnia   xxxxx ."

Dołączył również wzór umowy w którym zapisał :

"Aprobuję warunki wzoru umowy z zastrzeżeniem  iż wartość dostawy zależna od cen producenta w dniu dostawy. Cena jednostkowa netto  cena producenta +VAT w z dnia dostawy. "

A przy kwocie we wzorze "wpisał wartość według cen z dnia xxxx"

Co o tym myślicie? Co robić? Niezgodność z SIWZ?

Pilna sprawa sad

Data realizacji dostawy narzucona przez zamawiającego od 12.08 do 24.08. Ten termin był w siwz i umowie. Umowa podpisana.
Wykonawca chce dostarczyć towar 10.08.2011 r. Nam to obojętne, jak sie dowiaduję....Czy zgodnie z umową może to zrobic?