Samzam, nic tutaj już nie poradzisz.

To niech wówczas wyjaśni, poza tym są różne szkoły, jedni twierdzą aby wezwać do uzupełnienia inny do wyjaśnienia, ja do SWIZ daję dopisek aby oświadczenia nie składać wraz z ofertą, skutkuje.

2,028

(17 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Na to wychodzi.

2,029

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie ma oferty i tyle.

2,030

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A co jak nie wskaże? wink

2,031

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oczywiście, jego netto traktujesz jako brutto.

Wezwać do uzupełnienia, chyba najlepsze rozwiązanie.

W jakiej formie została złożona oferta nie ma znaczenia, ważne jest co wynika ze złożonych dokumentów.

2,034

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Zostawić.

To popatrz na art. 45 ust.3.

2,036

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

ewelinek napisał/a:

a jeśli ten dokument pobiorę  z bazy sobie i wydrukuje na drukarce i załączę do oferty to tez będzie oryginał?

Tak.

No właśnie wadium nie było przynajmniej w złożonych dokumentach, aneks zmieniający okres powinien być załączony do oferty.

2,038

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Odpis np. z KRS-u nie wymaga żadnego podpisu.

Nie sądzę.

Zamawiający nie może wezwać do uzupełnienia wadium.

Protokół wypełnia się na bieżąco, skoro masz zmiany to je nanosisz.

Protokół tworzysz jeden, po co dwa?

2,043

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Sama podstawa prawna ma tutaj już mniejsze znaczenie.

2,044

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A podaj linka do tej opinii.

2,045

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

gabrycha napisał/a:

Proponuję wezwać do złożenia wyjaśnień z 26.3 czy dokumenty są aktualne na dzień złożenia wyjaśnień i "zalegalizować" je po twierdzącej odpowiedzi

Tez tak uważam.

2,046

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak, jest ok.

2,047

(3 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

1. Zabrać
2.Otworzyć
3. Mogą

To zależy kto GK nie złoży i w jakiej procedurze smile

2,049

(24 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Literalnie powinno się wezwać co jest kompletnie bez sensu.

Eliza09 napisał/a:

. Czy kolejnym krokiem będzie wezwanie go do uzupełnienia tych samych dokumentów tylko na postawie art. 26 ust. 3?

Tak, to kolejny krok smile