Dokładnie jak nina, tylko przewidujesz uwzględniając w szacunku.

Więc najbardziej stosowny będzie zapis gdzie przewidujecie zmniejszenie lub zwiększenie ilości odbioru odpadów w zależności od potrzeb a to wiadomo odzwierciedli się w wynagrodzeniu.

12,753

(1 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Można, wszak daną część traktuje się jak osobne zamówienie.

12,754

(4 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

moim zdaniem tak, 14-go może być jeszcze realizowania do godz. 00:00 smile

12,755

(5 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Obowiązkowo do otwarcia.

12,756

(39 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Zwał jak sobie zwał, byle w papierach grało.

Zostawić i nie zmieniać.

Tak jak pisze woow jest logiczne.

woow napisał/a:

powtórzę, co napisałam tam: A co robiliście od otwarcia ofert do dnia wezwania? Czemu ich jeszcze nie zbadaliście?

Nie było czasu smile

12,760

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Raczej radzę poprawić ofertę do poziomu jak wymagano w SIWZ, ty, bardziej że wiadomo jak to poprawić.

12,761

(11 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

cbud napisał/a:

myszy po co cztać - nie masz co robić w pracy:)

Też jestem tego zdania, ale na weekend można poczytać smile

Oczywiście, masz takie prawo, sam przyznam że szkoły są dwie w tej sprawie.

12,763

(39 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Pomimo że ustawy nie stosuje się, "mała procedura" być musi, ślad trzeba po sobie zostawić.

12,764

(3 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Ale co tu za problem, wynagrodzenie kosztorysowe a więc obmiarowe według faktycznie wykonanych prac.

12,765

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Ale to pyta zamawiający, nie wykonawca!, więc sam fakt wynajęty, musi wystarczyć.

Ale z tego co pisze Cis, to korzysta z art. 6a, czy tak?

12,767

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nie, nie ma takiej potrzeby, skoro wynajęty to znaczy że jest w posiadaniu wykonawcy, umowy o wynajęciu żądać nie można, brak podstawy prawnej.

12,768

(8 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Jeżeli jest postawiony taki warunek, to należy to potraktować jako dok. z par.5 rozporządzenia, a więc jeżeli nie zostaną dołączone należy wezwać do uzupełnienia.

Jeżeli sumujesz z pozostałymi zamówieniami to wpisujesz 200 tyś.

12,770

(28 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Na to wychodzi, zgodnie z KC rękojmia trwa 1 rok od daty wydania rzeczy kupującemu (trzy lata dla budynków)

12,771

(39 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Oczywiście że nie ma, skoro samej ustawy nie stosuje się.

darioberni napisał/a:

Dziękuję smile dobrego dnia smile

Wzajemnie, już prawie weekend smile

12,773

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

to zależy kiedy były tamte szkolenia i w jakiej dziedzinie.

12,774

(39 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

gosiak12 napisał/a:

OK. a jeżeli zam. z wolnej ręki jest postępowaniem poniżej 14tys. euro?

To nie wypełniasz protokołu,chyba że macie swój wewnętrzny.

Tak, obliczasz netto +VAT=brutto, wyjściową jest netto smile