10,376

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak, CEiDG jest dla Ciebie nieistotny.

10,377

(12 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Oj, oj, nie przesadzaj, a poczytaj KC.

Nie, wówczas przepisy Pzp również nie będą miały zastosowania pomimo ogłoszenia w BZP, takie ogłoszenie jest nieobowiązkowe.

10,379

(12 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Oczywiście, niedziela jest dniem ustawowo wolnym, a więc ostateczny termin upływa dnia następnego.

10,380

(5 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Osobiście żywcem skopiowane z BZP, zapobiega to ewentualnym pominięciom informacji.

Moim zdaniem ustawa mówi wyraźnie że ustawy nie stosuje się do....., ale nie ma przeszkód aby ogłosić postępowanie w BZP, jako nieobowiązkowe, to poszerzy potencjalnie krąg wykonawców smile

10,382

(12 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Jak koniec w sobotę to w sobotę nie jest to dzień ustawowo wolny od pracy.

1. Jak macie wystarczająco dużo kasy to tak.
2. Jak brak stosownych zapisów to niestety nie.

10,384

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Zgadza się, pkt.1 i 2 jest ok.

10,385

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No jak oświadczenie przecież, jakiego chcesz wpisu?

10,386

(7 odpowiedzi, napisanych Inne)

W osobnym segregatorze smile

10,387

(6 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak umowa zlecenia to jest ok, i zobowiązania być nie musi.

10,388

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Do wykluczenia.

10,389

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Skan to skan, winien być potwierdzony za zgodność.

Wałkowane już wiele razy, o przedłużenie terminu związania ofertą zwróć się do wszystkich wykonawców biorących udział w postępowaniu, którzy nie zostali wcześniej wykluczeni lub też ich oferty nie zostały odrzucone. Brak zgody na przedłużenie oznacza wykluczenie z dalszego postępowania.

10,391

(9 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

To jeszcze proponuję poczekać na zwrotkę.

10,392

(9 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Skoro wysłano umowy do podpisania i dalej nic a zawiadomienie o wyborze oferty odebrano, można sądzić że wykonawca się uchyla od podpisania umowy, w każdym razie można podpisać umowę z kolejnym jeżeli wyrazi chęć jej podpisania na warunkach z oferty.

Wszystko zależy jaka wyjdzie wam szacunkowa wartość zamówienia na zakup energii w c22 i g11, trzeba to oszacować.

Polecam art.3 ustawy Pzp.

Nie trzeba, jeżeli nowe zamówienie jest zamówieniem nieprzewidzianym.

No to Gordon błędnie myślisz.

Szacując wartość zamówienia musisz wziąć pod uwagę minimalny poziom zamówienia (w tej sytuacji będą to raty leasingowe za cały okres trwania zamówienia, uwzględniające ubezpieczenie oraz ewentualną opłatę wstępną) oraz dodatkowy zakres zamówienia, czyli wynagrodzenie wykonawcy z tytułu przeniesienia własności.
Przykład:
Zamawiający zamierza wziąć w leasing samochód osobowy. Okres leasingu ma wynosić 36 miesięcy, a raty mają być równe i płatne miesięcznie. Zamawiający może określić wartość końcową wykupu przedmiotu leasingu na pewnym maksymalnym poziomie, np. 10 % . Nie ma przeszkód, aby zamawiający zapisał w specyfikacji wartość wykupu za pomocą konkretnej kwoty maksymalnej. Najczęściej spotykane i całkowicie poprawne jest posługiwanie się wartością procentową.
Podsumowując:
Zgodnie z art. 2 pkt 2 ustawy Pzp przez dostawę należy rozumieć nabywanie rzeczy, praw oraz innych dóbr, w szczególności na podstawie umowy sprzedaży, dostawy, najmu, dzierżawy oraz leasingu. Oznacza to, że szacowanie wartości zamówienia powinno być dokonywane jak dla dostawy, a zatem z zastosowaniem art. 32 ust. 1 ustawy Pzp. Wartością zamówienia będzie ustalone z należytą starannością całkowite szacunkowe wynagrodzenie wykonawcy netto (bez VAT). W tym przypadku będzie to suma wszystkich rat leasingowych oraz także ewentualna wartość dodatkowego świadczenia za przeniesienie własności rzeczy po upływie oznaczonego w umowie czasu trwania leasingu, jeżeli umowa zawiera opcję wykupu.

Referencji?, pewnie że można!

10,399

(9 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Lepiej nie kombinować, a unieważnić, i startować raz jeszcze.

Do wyjaśnień można wezwać zawsze.