Czy to dotyczy TYLKO zamówień o których mowa w art. 131 a ust 1?
Dotyczy ogółu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
Czy to dotyczy TYLKO zamówień o których mowa w art. 131 a ust 1?
Dotyczy ogółu.
Wszystkim naszym Paniom z forum, życzę wszystkiego naj, naj z okazji dzisiejszego święta
![]()
Dokładnie jak eva, najpierw zacznij od wyjaśnień.
- tylko kibicuję wszystkim zamawiającym i wykonawcom - jestem bowiem na emeryturze.
Dzięki za wsparcie ![]()
Wszystko wszystkim.najgorsze jest to że po kiego lich wprowadzali oświadczenia, poświadczenia itd, zmienili nazwę a zrobili niepotrzebnego zamieszana.
Marcel mam nadzieje, że Państwo z UZP czytają fora
Hmm, jakoś w to wątpię.
I to jest problem, brak podstawy prawnej do wykluczenia!
Owszem fakturę uznam jeżeli będą na niej zapisy świadczące o należytym wykonaniu szczególnie dotyczy to r. budowlanych.
No pewnie że może być, przecież jak by to nie układać mają być stosowne informacje i będzie git!
Karol, a co masz na fakturze oprócz kwoty za wykonanie zamówienia, nic!, a więc o należytym wykonaniu nie świadczy, przynajmniej w 99%.
Fakt że sami wykonawcy powinni wiedzieć że mają złożyć oświadczenia jednak jeżeli nie złożą trzeba wezwać do uzupełnienia, na przyszłość zamieszczać info w SIWZ i ogłoszeniu.
Tylko że zapłacona faktura nigdy nie była dowodem należytego wykonania zamówienia.
Czy oświadczenie zamawiającego w przedmiocie prawidłowego wykonania zamówienia opatrzone nagłówkiem "Referencja" nie stanowi poświadczenia?
Stanowi.
J.w.
Dokładnie, wszystko zatem trzeba przeanalizować.
Heh, wystarczy że nagłówek "referencje" zamienimy na "poświadczenie" i gra, + oczywiście dane które w nim muszą się znaleźć.
A jak wyglądała prowizja w innych ofertach, jak była wyceniona?
Czyli po nowemu.
Moim zdaniem tak, gdyż zmiana w spr płatności prowizji w ratach mogła wpłynąć na cenę ofertową, takie jest moje zdanie.
Jak macie że płatna jednorazowo to raty nie bardzo.
J.w.
......... może żądać ich na etapie otwarcia ofert?
Nie.
To nie wystarczy, ma być oryginał lub kopia poświadczona notarialnie.
Poszukaj na forum, dyskusja w tym lub podobnym temacie była.
Może tak, np. na podstawie pełnomocnictwa udzielonego przez wszystkich konsorcjantów.
Jak najbardziej tak.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marcel
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc