3,701

(5 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Jaka to wada?

3,702

(13 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

A może nie chcę w 50 dni, a uwarunkowane jest to innymi czynnikami, niezależnymi od zamawiającego.

3,703

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Popraw jako rachunkowa, jeżeli sam % VAT jest ok.

3,704

(13 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Oferta niezgodna z SIWZ.

No ok, ja bym rozstrzygał smile

3,706

(13 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Nic w SIWZ nie zostało określone co w takim przypadku?, bo określić się powinno.

3,707

(13 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

No to masz wzór na podstawie jakiego wyliczasz.

3,708

(3 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Moim zdaniem tak.

3,709

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Właśnie po to są uzupełniające i mogły by wchodzić w grę.

Kolejną ofertę możesz wybrać bez ich ponownego badania i oceny, więc podparł bym się 94.3.

3,711

(7 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Dobrze jest ich poinformować grzecznościowo że zaszły zmiany i możliwości zmiany oferty.

To nie jest jedyne wyjście.

Jak chcesz to ogłaszaj.

Oferta jet nadal ofertą tylko że wykonawca już nie jest z nią związany i nie musi utrzymać swojego oświadczenia po TZO.

Bitter napisał/a:

Witam.

czy mogę wybrać kolejnego

Możesz.

3,716

(6 odpowiedzi, napisanych SWZ)

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=9946

3,717

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak Robert, jest OK.

3,718

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Jak masz aktualną i pierwotną gdzie wszystko się zgadza to po co pozostałe zmiany?

3,719

(4 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Robert, rękojmia uległa wydłużeniu, teraz jest 2 i 5 lat.

3,720

(4 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Art. 568.  § 1. Sprzedawca odpowiada z tytułu rękojmi, jeżeli wada fizyczna zostanie stwierdzona przed upływem dwóch lat, a gdy chodzi o wady nieruchomości ? przed upływem pięciu lat od dnia wydania rzeczy kupującemu. Jeżeli kupującym jest konsument a przedmiotem sprzedaży jest używana rzecz ruchoma, odpowiedzialność sprzedawcy może zostać ograniczona, nie mniej niż do roku od dnia wydania rzeczy kupującemu.

3,721

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Koniec terminu przypada w niedzielę a więc dniem ostatnim będzie w tym wypadku poniedziałek.

3,722

(3 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Tak na to wychodzi.

3,723

(28 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Ehh, tam się przejmujesz wink

Tego typu umowy nie ujmujesz.

3,725

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Samo wystawienie po TSO nie jest niczym dziwnym, najważniejsza jest treść.