Podwykonawcą ma prawo być.

Czyli jaki stosujesz numer?

3,403

(5 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Art.142-143 Pzp.

Zawsze liczy się treść danego dokumentu/oświadczenia a nie jego nazwa czy wzór który udostępnił zamawiający, jeżeli widać że jedno nie pokrywa się z drugim to trzeba działać, dziwne było by uznawanie dokumentu/oświadczenia jak z innych załączonych dokumentów (nawet nie wymaganych) wynika zupełnie coś innego.

Ja bym oceniał informacje, a nie tylko formę dokumentu.

Tak właśnie uważam.

272

Podzielić trzeba, ciężko będzie zlecić wszystko razem.

Osobno, jak wyżej pisze cbud.

3,410

(5 odpowiedzi, napisanych SWZ)

cbud napisał/a:

a nawet powinien przed ... bo jaki masz pewnik, że potem zrobi to jak należy?

A cóż ta polisa Ci pomoże w realizacji zamówienia?

Wszystko zależy czy w trakcie udzielanych poprzednich zamówień wiedzieliście (mieliście zaplanowane) kolejne wyposażenia, jeżeli tak to wiadomo że łączyć trzeba, jeżeli nie to szacujesz odrębnie, niezależnie od poprzednio udzielonego.

Nie mam regulaminu i na razie się nie zanosi abym go miał smile

Wyrok kiedyś czytałem, niestety teraz pod ręką nie mam.

Niestety jest po terminie.

Ja też big_smile

3,416

(8 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

wink

3,417

(8 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Jest taka możliwość.
Kodeks cywilny, który ma zastosowanie również do umów o zamówienia publiczne, przewiduje instytucję przelewu wierzytelności (np. zapłaty wynagrodzenia). Wierzyciel może bez zgody dłużnika przenieść wierzytelność na osobę trzecią (jest to tzw. przelew), chyba że sprzeciwiałoby się to ustawie, zastrzeżeniu umownemu albo właściwości zobowiązania. Wyłączenie dopuszczalności przelewu może być więc przewidziane przez strony umowy. Umowa sprzedaży, zamiany, darowizny lub inna umowa zobowiązująca do przeniesienia wierzytelności przenosi co do zasady wierzytelność na nabywcę, o ile brak przeciwnych przepisów szczególnych lub jeśli masz stosowny zapis w umowie łączącej Cię z wykonawcą.

3,418

(12 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Oferta w kosz smile

Tak, dysponuje bezpośrednio.

3,420

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

To co jest zastrzeżone to rzecz jasna że publicznie nie udostępniasz, wgląd w zastrzeżone mają członkowie komisji w tym biegły.

Za brak wyjaśnień nie masz podstawy odrzucenia czy wykluczenia, oceniasz po prostu na podstawie danych jakimi dysponujesz i podejmujesz dalsze decyzje.

3,422

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Protokół jest jawny a więc załączniki również.

3,423

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Powołany biegły ma prawo sprawdzać oferty tak jak to w przypadku członka komisji.

Notatka z negocjacji, nowa umowa, ale bez publikacji.

3,425

(9 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Wszystko zależy od Twojego warunku w SIWZ.