1,251

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

czy moga byc uzupelniane zgodnie z art. 26.3.v dokumenty podmiotu , ktory udostepnia jakis zasób W.

1,252

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

no nie wiem czy po wjasnieniach moge wzywac do uzupelnienia...

olimpia1981 napisał/a:

hmmm, nie wiem jak postąpić:-( Proszę o radę. Najkorzystniejsza oferta nie uzupełniła tylko jednej kolumny w wykazie doświadczenie.

jelsi jeszcze nie wzywalas do uzupelnienia dokumentu- wykaz uslug - to wezwij z art. 26.3.

1,254

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

ktoś pomoże??

zapis z SIWZ:Jeżeli wykonawca wykazując spełnienie warunków, polega na zasobach innych podmiotów, a podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia, zobowiązany jest wykazać, że w stosunku do tych podmiotów brak jest podstaw wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia poprzez złożenie razem z ofertą dokumentów wymienionych w pkt. A.3)-oświadczneie o spelnianiu warunkow uziału oraz pkt. od B.1) do B.3) ( KRS, ZUS. US) dotyczących każdego z tych podmiotów.

czy te dokumenty maja byc zlozone przez te podmioty ktore udostepniaja grupe interwencyjna Wykonawcy? i moga byc uzupelnione zgodnie z art. 26.3?

czyli wyjasniac oferte z art. 87.1. dzieki

1,257

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

1. brak zakreślenia wlasciwego czy maja wlasna czy dysponuja grupa interwencyjna

2. w przypadku gdy uzupelnia dokument i wpisza ze dysponuja grupa inter. to wymagane jest tez od tych podmiotow- oswiadczenie, KRS,US,ZUS- czy pisac o tym juz w tym pismie wzywajacym do uzupleninia patrz pkt 1?

3. wpisali ze pracownik  z uprawnieniami to pracownik wlasny a z dokumentu ZUS odczytujemy ze nie jest platnikiem skladek ZUS

zobowiazanie podmiotu dotyczy udostepnienia referencji , a sposob wykorzystania zasobow wpisali: konsultacje, doradztwo
w tym dokumencie napisali tez ze beda brali udział w realizacji czesci zamowienia, natomiast w ofercie tam gdzie miejsce na wpisanie podwykonawcy wpisali kreski

w ofercie W. pisze ze nie ma podwykonawcow, natomiast w zobowiazaniu podmiotu udostępniajacego wiedze i doswiadczenie  W. jest zapis ze bedzie ten podmioto brał udział w realizacji części zamówienia
czy w takim razie nie jest on także podwykonawcą?

1,260

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Marcel napisał/a:

Ja zawsze wysyłam w tym samym czasie wyjaśnienia lub/i wezwanie do uzupełnienia, przynajmniej robota idzie szybciej i nie czekam podwójnie.

a jeśli w dokumencie wykaz osob byc moze sa 2 rzeczy do poprawy?to najpierw wyjasniac czy wzywac do uzupelnienia?

1,261

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

hm... a jak cena ofertowa b.niska no i taka oferta? nie budziloby twojej watpliwosci nic?

1,262

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

no wlasnie...czy w zwiazku z tym prosil bys o wyjasnienie oferty?

1,263

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

czy pracownik wlasny to nie osoba ktora zatrudniam?a jak tak to odprowadzam te skadki?

1,264

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a co myslisz  o zapisie w wykazie osob- pracownik wlasny,  po czym w info z ZUS jest zapis ze W. nie jest platnikiem skladek ZUS?

czylki mzoe za niego jako pelnomocnik podpisac tez oswiadcznie ,oraz zasw. z ZUS, US, KRS-za zgodnosc z oryginalem?

co w tej sutuacji
W. otrzymal pisemne zobowiązanie od innego podmiotu o udostepnieniu wiedzy i doswiadczneia w zakresie:doradztwo i konsultacje- podmiot dał W. referencje, ale dołączone referencje podmiotu sa potwierdzone za zgodnosc z oryginalem  przez osobe skladajaca oferte-pelnomocnika
osoba skladnajaca oferte -pelnomocnik sp. z o.o (doslala od prezesa spolki pelnomocnictwo do zlozenia oferty) , dostala tez pelnomocnictwo od podmiotu ktory udostepnia W. wiedze i dosweiadczneie(referencje)
czy jest ok? mogla ta soba potwierdzic za zgodnosc z oryginałem  referencje podmiotu trzeciego?

1,267

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

w wykazie osób jest oświadcznie w którym W. mial zaznaczyc czy ma wlasna grupe int. czy bedzie dysponowal
nie zaznaczył nic czyli wykaz osób do uzupełnienia ( dodatkowo jesli zaznaczy DYSPONUJE to musi przedlozyc zobowiazanie innego podmiotu plus jego oswiadczenie, ZUS,KRS,US)

oporcz tego w wykazie osob W. wskazal osoby z wymaganymi przez Z.uprawnieniami - z informacja o dysponowaniu- "pracownik wlasny", co nie do konca Z. rozumie w związku ze zlożoną informacja z ZUS że nie jest zarejestrowany w rejestrze płatników ZUS i tutaj Z. chce zadac pytanie - żądać wyjaśnień- w jaki sposob zatrudnia tych WŁASNYCH PRACOWNIKóW skoro nie odprowadza żadnych składek do ZUS

1,268

(55 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

jesli mam do uzupelnienia dokument i do wyjasnienia oferte to najpierw wzywam do uzupelnienia, potem jak dostane uzupelnienie to wzywam do wyjasnien?

1,269

(6 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

eva- jesli W. zaznaczy ze dysponuje grupa interwencyjna(czyli nie posaida wlasniej) to wiadomo ze  podmiot ktory udostepni mu grupe inerw. bedzieuczestniczyl w sytuacjach wezwania tej grupy
czydobrze mysle?
a wiec musi uzupelnic wtedy te dokumenty(ZUS,US,oswiadczenie) od podmiotu

1,270

(6 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

a tutaj ktoś pomoże?

ponizej progu czyli moge od razu zgodnie z art. 84.2?

1,272

(6 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

1. w wykazie osób mam zapis:
- Oświadczam, że posiadam własną grupę interwencyjną / dysponuję grupą interwencyjną *, która zjawi się na terenie chronionego obiektu w czasie  nie dłuższym niż 15 minut od chwili wezwania.
* - zaznacz właściwe

wykonawca nie zaznaczyl nic
wzywam do uzupelnienia wykazu zgodnie z art. 26ust. 3?

2. w wykazie osób W. zaznaczyl iz dysponuje grupa..ale nie dołączyl pisemniego zobowiazania tego podmiotu
wzywam do uzupełnienia zgodnie z 26.3?

3. W. ktory polega na zasobach innych podmiotow ma zgodnie z swiz przedsatwic oswiadczneie,zasw. z ZUS i US- czy w pismie ktore bede wysylac do pkt 1 i 2 powyzej poinformowac ich ze gdy zaznacza DYSPONUJE,  musza tez przdlozyc te dokumenty od tych podmiotow?

ok dzieki, czyli tylko pismo przewowdnie ze oferta wplynela po terminie i oddajemy?

wczoraj blyo skaldanie ofert a dzis wplynela oferta, czy jelsi na kopercie wiem kto ja zlozyl moge ja odeslac bez otwierania?

1,275

(14 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

KIO/114 z 06.02.2014- taki dokument jest ok