951

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Marcel napisał/a:

GK osobno, reszta - art.25a ust.6.

czyli tez, dzieki

952

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a co z oswiadczeniami- o spelnianiu kazdy z osobna a co z grupa kapitałowa?

953

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

dzieki

954

(0 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

w ofercie na sprzet komp. wykonawca mial wskazac tylko nazwe modeli, firma konkurencyjna napisala pismo do Z. ze wskazane modele sprzetu nie beda ze soba prawidlowo pracowac-brak komplatybilnosci,   w opisie zam. Z. ma zapis:
Wykonawcy sporządzając ofertę i dobierając poszczególne urządzenia (wyposażenia) muszą uwzględnić fakt, iż niektóre z nich będą musiały ze sobą współpracować (być kompatybilne ze sobą) np. tablica interaktywna musi współpracować z  projektorem, mobilna szafka  na laptopy powinna uwzględniać wymiary zaproponowanych laptopów itp.

czy moge prosic w ramach wyjasnien tresci oferty zalaczenia specyfikacji technicznej sprzetu?

955

(23 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a co jesli  oferte podpisuje jeden wspolwlasciciel a jest ich dwoch? pelnomocnictwa nie ma, wzywam na podstawie art. 26. ust 3?

wpisuja mi wtedy o/o czyli odwrotnie obciazenie przy tym towarze, a w ceni8e ofertowej ogolem wpisuja np. 23% i o/o, moga tez wpiac tlyko 23% bo ta czesc dot. wys. w % vatu a przy o/o nie ma miejsca wys. w % vat

szad napisał/a:

Oświadczamy, że wybór oferty: nie będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług / będzie prowadził do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług. Powyższy obowiązek podatkowy będzie dotyczył ???????????????????? objętych przedmiotem zamówienia, a ich wartość netto (bez kwoty podatku) będzie wynosiła ??????????????  złotych2) .

2) nie potrzebne skreślić

taki zapis wystarczy w formularzu oferty?

ja mam właśnie taki

tori33 napisał/a:

wyjaśnienie treści złożonej oferty art. 87 1. a czy z oferty wynika, że zaproponował podwójnie vat, np kosztorys, formularz cenowy

z formularza cenowego wynika ze zastosowal vat 23 %

czy nie mamy w tym przypadku do czynienia z 2 omylkami-pisarska-brak zakreslenia odpowiedniego oswiadczneia, i inna- blednie (niepotrzebnie)wpisana wartosc?

część zamowienia dotyczy jednego towaru- drukarki laserowej, Wykonawca wpisuje  w formularz cene netto, vat 23% i cene brutto, natomiast w miejscu gdzie mi8al zakreslic odpowiednie oswiadczenie nic nie zakresla , wpisuje tlyko cene netto tej drukarki (630 zł) w miejscu:
7. Informujemy, że:
a) wybór oferty nie będzie prowadzić do powstawania u Zamawiającego obowiązku podatkowego *,
b) wybór oferty będzie prowadzić do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego w odniesieniu do następujących towarów/usług *:
Wartość towarów/usług powodująca obowiązek podatkowy u Zamawiającego to 630 zł netto (słownie: sześćset trzydzieści. )*

ktos pomoże?

poprawiacie takie omylki jako inne omylki czy omylki pisarskie?

czy zawiadomienie o uniewaznieniu robicie odrebnym pismem czy lacznie z wyborem oferty- postepowanie w czesciach

964

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

zobowiazanie podmiotu trzeciego wymagasz jesli W. wpisał w osw. wstepnym ze bedzie polegac na osobach 3

965

(2 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

tak dokumenty z art. 26 ust 1 i 2 maja byc aktualne na dzien zlozenia

a jesli info z otwarcia bylo 28.04 , oswiadczenie scan dostalam 28.04 a oryginal 05.05 to tez jest ok?

nawet w części zamówienia gdzie bedziemy uniewazniac ze wzgledu na kwote -art.  93 ust. 1 pkt 4 ? wzywac do zlozenia tego oswiadczenia?
wg mnie nie musze, bo zgodnie z art. 26 ust. 3 jesli konieczne byloby uniewaznienie to sie nie wzywa tak?

procedura odwrocona- wzywam (art. 26. ust. 3)do zlozenia oswiadczenia o grupie kap. tylkoW. ktorego  oferte oceniona ozstala najwyzej? z jaka data ma byc zlozone to oswiadczenie?

969

(2 odpowiedzi, napisanych Inne)

JAKIE UZASADNIENIE DALIBYSCIE PRZY USLUDZE :Wykonanie opracowania fotogrametrycznego (ORTOFOTOMAPA)

cena wybranej  oferty/wartosc umowy- w BZP- wpisujecie tutaj netto czy brutto?

czy kwota jaka zamierza Z. przeznaczyc na sfinansowanie to kwota z szacowania czy kwota jaka ma w budzecie?

gdzie znajde informacje na temat liczenia ceny do badania ofert, ceny do podania w informacji z otwarcia/wyboru/w umowie?prosze, sprawa pilna!

Marcel napisał/a:

Jak chcecie na etapie składania ofert to wszyscy Wykonawcy.

nie chcemy od wszystkich= nie mozemy wymagac zlozenia z oferta

Marcel- chodzi o wdrozenie zaawansowanych e-uslug, nie chcemy tego wymagac na etapie skladania ofert, chcemy aby oferent-ten jeden -na wezwanie zam.-zrobil nam prezentację, jak myslisz dobry pomysl?

czyli próbki moga byc skladane w 2 terminach- albo z oferta- kazdy wykonawca, albo na wezwanie Z.- W. ktorego oferta nie zostala odrzucona i otrzymal najwiecej pktow?