To nie ma znaczenia w tym wypadku.
czyli nie musze zmieniac terminu?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marta
To nie ma znaczenia w tym wypadku.
czyli nie musze zmieniac terminu?
Art.12a ust.2
Marcel ale jezeli w ogloszeniu nie bylo podanych tych parametrow, tylko dopiero w zalaczniku do siwz?
dodatkowo zmiana tego parametru daje jakby wiekszy wachlarz , dopusci wiecej sprzetow
zmiieniamy jeden parametr przy dostawie komputerow ,moge to zalatwic wyjasnieniami do siwz i zalaczyc zmodyfikowany opz czy musze przedluzac termin skladania ofert, ktory mam na ta chwile 05.07., postpeowanie krajowe ale z dofinansowaniem
Zamawiający, po przeanalizowaniu zakresu oraz wielkości zamówienia, a także Wykonawców którzy biorą udział w tego rodzaju zmówieniach (małe i średnie przedsiębiorstwa) uznał iż, podział zamówienia groziłby nadmiernymi trudnościami technicznymi i nadmiernymi kosztami wykonania zamówienia, a potrzeba skoordynowania działań różnych wykonawców realizujących poszczególne części zamówienia mogłaby poważnie zagrozić właściwemu wykonaniu zamówienia. Przedmiot zamówienia stanowi niepodzielną całość i wskazane jest aby wykonywał go jeden Wykonawca ze względu na ściśle ze sobą powiązane zadania, oraz ze względu na zachowanie rygorów technologicznych oraz udzieloną gwarancję na wykonaną usługę.
ja mialam takie wprotokole i przeszlo juz to postepowanie przez kontrole z UM
no to wyjaśnię :-)
a co mi grozi jak wpisalam juz na dokumencie z otwarcia ofert cene ktora pozniej poprawialam jako inna omylka?
a jak w formularzu ofertowym
brak ceny i dopiero w podsumowaniu w cenowym jest cena?
Teoretycznie powinni Ci złożyć wszyscy, ale przy procedurze odwróconej sprawdzasz i badasz, czy złożył najwyżej oceniony. Wykonawcy przecież po informacji z art. 86 ust. 5 mogą sobie obliczyć która oferta będzie najwyżej oceniona (chyba, że masz jakieś niestandardowe kryteria i niejasny sposób ich oceny). Dla wykonawcy nie powinno mieć tu znaczenia, który jest w rankingu, co do zasady zobowiązany jest złożyć oświadczenie o grupie kapitałowej.
o ile ceny wpisane w oferty sa bez omylek i bledow...ja mam taka sytuacje ze ceny ofertowe w porownaniu z tym co w formularzu cenowym dali sa inne i co wtedy ktora cene dajecie do info z otwarcia?hahaha
a faktycznie wykaz dostaw jest w paragrafie 2 pkt 4, zle odczytalam..
w takim przypadku nierwzywam wykonawcy o zlozenie tych dokumentow?
aha czyli ne dotyczy wykazu dostaw, dzieki Marcel
podepne sie..help!
jesli po ocenie ofert okazuje sie ze wykonawca najwyzej w rankingu to ten sam z ktorym miesiac temu podpisalismy umowe w innym postepowaniu ma tam wykaz dostaw i spelniaja one warunki postawione w aktualnie rozstrzyganym to czy mam wzywac go na podstawie 26.ust 2 do zlozenia wykazu dostaw i czekac 5 dni na to czy jest zapis gdzies w ustawie ze z. nie musi..cos mi sie o uszy obiło pomóżcie
Marta napisał/a:ok ,dzieki
jeszcze ejdno-termin ogloszenia przetargu 26.06.2017 termin otwarcia ofert 04.07.2017, do kiedy wykonawcy moga skladac zapytania i z. ma ovbowiazek na nie odpowiadac.jak to liczycie?ilość dni nie licząc ogłoszenia i składania, wychodzi 7, połowa 3,5 czyli 4 dzień, czyli 30.06
tez tak licze tylko ze 30.06 to piatek jak wplynie po godzinach pracy to mozliwosc odpowiedzi dopiero 03.07 a otwarcie mamy 4.07?co wtedy?
Wpisany producent i model w formularzu ofertowym to treść oferty, i nie podlega zmianie oczywiście.
Zamawiający dokonuje oceny zgodności oferty z SIWZ w stosunku do wszystkich ofert. Z tych niepodlegających odrzuceniu pod względem okoliczności z art. 89.1 ustala, która jest najwyżej punktowana.
Pomijam problem gdy zamawiający na potwieredzenie zgodności oferowanych dostaw określił w SIWZ że będzie wymagał złożenia dokumentów przedmiotowych od najwyżej ocenionego.
czyli jak sie okaże na etapie odbioru ze wykonawca dostarcza model tego samego producenta ale o lepszych parametrach to Z. nie moze go przyjac?
ok ,dzieki
jeszcze ejdno-termin ogloszenia przetargu 26.06.2017 termin otwarcia ofert 04.07.2017, do kiedy wykonawcy moga skladac zapytania i z. ma ovbowiazek na nie odpowiadac.jak to liczycie?
czy w takim razie na podstawie art. 87 ust 1 wykonawca moze odpowiedziec ze sie pomylil w nazwie modelu i dostarczy Zamawiajacemu jeszcze nowszy model ktory spelnia wszystkie parametry minimalne zamawiajacego?
Trzeba.
Marcel z czego to wynika? art. 25 ust. 1 pkt 2?
prosze podpowiedzcie mi czy jesli w ofertach mam wpisane modele i nazwy prorducenta to kazda oferte musze sprawdzic czy oferowany sprzet spelnia wymogi siwz czy tylko tego pierwszego w rankingu?
A po co?
po to zeby sie utwierdzić ze dobrze robie nie męcząc reszty o papier...
mimo, ze tam nie ma tej opinii, to są inne ciekawe. warto sobie ściągnąć na dysk, szczególnie ostatnią publikację
https://www.uzp.gov.pl/baza-wiedzy/interpretacja-przepisow/publikacje-dotyczace-opinii-prawnych-uzp
ta wlasnie mam szukam konkretnie pod oswiadczenie o grupie ze musze miec min. to od najkorzystniejszego w rankingu
potrzebuje opinii z UZP, nie moge jej znaleść
a co z wykazem dostaw?jelsi Z. ma we wczesniejszym postepowaniu wykaz dostaw i spelnia on wymogi postawione w aktualnym postepowaniu to wzywac do uzupelnienia zgodnie z art. 26 ust. 3?
dziękii, Marcel a ty jak robisz? masz pod ręką opinie UZP dot. grupy kapitałiwej, że musze miec tylko od najkorzystniejszego w rankingu?
czekam do konca jutrzejszego dnia na oswiadczenia o grupie, czy moge juz dzis wyslac wezwanie do uzupelnienia pelnomocnictwa i zawiadomienie o poprawie innej omylki?
Marcel pomożesz?
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marta
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc