Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi
Opcje wyszukiwania (Strona 72 z 271)
miłka napisał/a:1. wezwałam do uzupełnienia wadliwego pełnomocnictwa - nie złożył , czyli mam traktowac ofertę tak jakby była nie podpisana
2. nie spełnia tez warunku i nie uzupełnił go
3. czy w związku z tym odrzucam ofertę na podstawie art.89 ust.1 pkt.1 , w nawiązaniu do art.82 ust.2 i traktuje jakby była nie złożona
4. czy musze się jeszcze odnieść się do wyklucznia że nie spełnia warunków
1.Tak
2. Do wykluczenia
3. Ofertę należy odrzucić na podstawie art. 89.1 i 89.8 PZP albowiem oferta uchybia zapisom art. 9 PZP w związku z art. 78 § 1 KC.
4. Wobec ostatnich komentarzy: albo jedno albo drugie - zróbmy głosowanie, KTÓRE (pytanie do użytkowników):
myszy1953 napisał/a:nie mam takiego zapisu w umowie o rozwiązaniu za porozumieniem stron
Skąd wiesz że nie ma?
mika 8 napisał/a:Pytanie jak w tytule, na remont drogi rekojmia to 1 czy 3 lata?
Pytasz o ustawowy termin, czy umowny (na podstawie ustawy)?
myszy1953 napisał/a:wbrew zapisom
Jakim, którym, gdzie??? 
Pytanie: czy wykonawca udowodnił, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie? Jesli nie udowodnił, wadium póki co, jest Twoje.
Karo napisał/a:Moze mial na mysli pozostale oferty ktorych w omawianej sytuacji nie ma. A skoro nie ma juz zadnych ofert sposrod ktorych mozna wybrac najkorzystniejsza to sie postepowanie uniewaznia na podstawie 93.1.1.
No sorry ale ja tak to rozumiem.
A co byś zrobiła Karo w sytuacji:
-pierwszy odstąpił - masz jeszcze dziesięciu na liście;
-nie chcesz wybierać następnego (wolno Ci)
Unieważniasz, czy kończysz sprawę?
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=6404
aaaa pierwszy raz 
... albo spółki, czyli kogo?
Niedzwiadek napisał/a:zgodne z prawem, ale obejście art. 82 w czystej postaci i w majestacie prawa
No to zgodne czy nie, bo obchodzenie przepisów jest niezgodne 
Justine napisał/a:Natomiast w zawiadomieniu dla Wykonawcy nr 3 (to ten, któremu zabieramy kasę) piszę, że z powodu nie uzupełnienia dokumentów wadium podlega zatrzymaniu.
Czy tak?
Nie koniecznie w ZAWIADOMIENIU ale jak się upierasz to możesz.
myszy1953 napisał/a:tzn.ja mam bujną wyobrażnię?
a masz? 
myszy1953 napisał/a:u nas nie wystarczył!
- wezwanie do uzupełnienia dokumentów wysłane faksem - jest OK oraz pocztą za potwierdzeniem odbioru,
- Wykonawca nie uzupełnił,
- wadium 40000 wniesione w pieniądzu, zawiadomiono wykonawcę,
- wykonawca stwierdził ,że nie otrzymał faksu ,po przeprowadzonym wręcz śledztwie
pismo do Poczty Polskiej awizowany list odebrał w 14 dniu i oskarżył nas o bezprawne wzbogacenie
- wykonawca podał nas do sądu i wygrał i to była 1 przegrana sprawa naszego radcy od 10 lat
Nie znam szczegółow więc trudno mi się wypowiadać. Trudno też mi w to uwierzyć.
Podzielam to drugie stanowisko. Mało tego w sytuacji, o której mówi Darek W. i Marcel też należałoby podać termin wykonania - przecież wykonawcy o nim napisali (pośrednio) w ofercie.
and1 napisał/a:MIRAS napisał/a:and1 napisał/a:a pozostali Forumowicze jak widzą temat?
ja widzę nawet nieźle - ale to chyba dlatego że mam monitor nie byle jakiej firmy 
A tak poważnie, to wydaje mi się że to pytania do SIWZ.
Oj. MIRAS 
Ale ja już po otwarciu ofert to chyba nie pytania do SIWZ.
Odpowiem o co pytają, konkretnie:)
No co pożartować nie można przy piątku. Odpowiedz tylko w zakresie pytania.
Rozumiem myszy1953 że od tej pory czekasz na zwrotki, zanim podejmiesz jakiekolwiek dalsze działania?
moni_ca napisał/a:ja mam podobny problem ...pomóżcie
jedna oferta osoba fizyczna X cena nizsza (wyglada na to ze jest kompletna), druga sp. z o.o. dwoch czlonkow zarzadu jeden to wlasciciel X drugi to jak domniem jego brat (to samo nazwisko) oferta nie kompletna z wyzsza cena
co robić????
Działać tak, jakby nie było dwóch ofert jednego wykonawcy.
Bitter napisał/a:Mieliśmy zapis, iż "W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego wymóg złożenia niniejszego oświadczenia dotyczy każdego z Wykonawców" . Oświadczenia podpisał tylko pełnomocnik. Nie ma potrzeby wzywac?
Zapis ok. Jeśli pełnomocnik złożył w imienium każdego z nich oddzielnie to jest w porzadku.
and1 napisał/a:a pozostali Forumowicze jak widzą temat?
ja widzę nawet nieźle - ale to chyba dlatego że mam monitor nie byle jakiej firmy 
A tak poważnie, to wydaje mi się że to pytania do SIWZ.
Nie, bo co jeśli wykonawca nie potwierdzi - status "ok" wystarcza.
Skubidu1 napisał/a:i czekać co najwyżej na upierdliwego kontrolującego
.
Cierpliwie czekaj - cierpliowość jest gorzka ale jej owoce są słodkie 
Wszelkie i wszelakie 
Taka mała retrospekcja 
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=4208
Znalezione posty: 1,776 do 1,800 z 6,772