Jest to tzw sukcesja generalna.
Ja na to mówię sukcesja uniwersalna ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
Jest to tzw sukcesja generalna.
Ja na to mówię sukcesja uniwersalna ![]()
i sprzet biurowy (np. drukarki, urz. wielof. , faxy)
Jakie jest wasze zdanie?
Jeżeli masz techniczne możliwości (np. port USB) podłączenia tych urzadzeń do kompa to nie bardzo możesz to podzielić.
Delikatnie to ująłeś Marcel ![]()
myszy1953 napisał/a:bezwględnie wykluczony z przetargu
Mam pytanie- wykluczony w całości z przetargu??? Przecież 4 części są zabezpieczone wadium. (ale które??)
Sygn. akt KIO 1319/10
Skoro określony wykonawca złożył ofertę na kilka części zamówienia, składając jednocześnie wadium niezabezpieczające wszystkich części oferty, lecz nie wskazując które części wadium ma zabezpieczać, to należy uznać, iż żadna część oferty nie jest zabezpieczona i wykonawcę wykluczyć.
czy takie oświadczenie może być złożone tylko przez lidera (pełnomocnika) ????
... w imieniu każdego z osobna członka konsorcjum - może.
Niech Wam będzie.
W formularzu ofertowym, w punkcie, w którym Zamawiający wymagał
1. wpisania podwykonawcy i
2. określenia części zamówienia,Co zrobić z tym fantem?
Jak byście z tego wybrneli?
1. Wymóg niezgodny z Pzp
2. dokonałaś zastrzeżenia z 36.5 (in fine)?
Możesz nawet w dzień rozstrzygniecia.
No i wszystko jasne.
.. i powiedział że należy ją przemnożyć przez 24 miesiące, odjąć co nie co i będzie dobrze ![]()
Justine nie bądź taka tajemnicza
o chodzi z tymi przesłankami ![]()
To znaczy?
Wszystkich przy wyborze.
Odrzucam ofertę na podstawie 89.1.4 ze względu na rażąco niską cenę do czego obliguje mnie 90.3 czyli chyba jednak Marcel
Marcel to by poprawił, pomijając tą oczywistą omyłkę pisarską
to tok rozumowania prawidłowy.
Chyba jednak nie? ![]()
i
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=5508
W związku z powyższym, prosze o pomoc czy w tamtym okresie, był obowiązek zamieszczenia takiej zmiany w biuletynie?
Obowiązku nie było. Natomiast nie można było zmieniać treści ogłoszenia o zamówieniu - konieczność takich zmian skutkować powinna de facto unieważnieniem postepowania. Kiedyś już o tym pisałem m.in.:
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=2446&p=1
Nawet nie czytam, bo zdania i tak nie zmienie. Jezeli mial podać jedną cenę za calość - to podał, tą ceną jest: 8000. Jezeli mial podac cena za całość, a formularz oferty/ SIWZ przewidywał sposób jej wyliczenia np: wykonawca podaje cenę za miesiąc następnie mnoży przez ilość miesięcy etc. i wykonawca się pomylił np: 8000 x 12 = 8000 to ta cena jest do poprawienia. W ww. przypadku takiej możliowości nie widze.
Gość popełnił błąd przez co cena jest rażąco niska. Tego błędu nie da się poprawić.
Odrzucenie i tylko odrzucenie, wbrew temu co piszą chłopaki. Przecież jak nic "dokonana
ocena wyjasnien wraz z dostarczonymi dowodami potwierdza, że oferta zawiera rażaco niska cene w stosunku do przedmiotu zamówienia". Zatem: art. 89 ust. 1 pkt 4
w związku z art. 90 ust. 3 ustawy
... a ja bym odrzucił ofertę.
Ok. A pkt. 14 protokołu "zatwierdzenie wyniku postępowania" - tu również podpisy wszystkich osób, które przewinęły się przez zebrania, czy tylko tych faktycznie obecnych na zebraniu, na którym wybrano najkorzystniejszą ofertę?
Tych ostatnich.
I tu rodzi się pytanie, po co zamawiającym netto i VAT, przecież wystarczy tylko kwota brutto.
...do sprawozdania ![]()
ja jestem za odrzuceniem
Ja też.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez MIRAS
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc