Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Aktywne tematy Tematy bez odpowiedzi
Opcje wyszukiwania (Strona 133 z 210)
Justine napisał/a:Ale dokument mają ważny, załączony do oferty, tylko zawieszony.
Mamy pisma z instytucji certyfikującej żeby u nich nie zamawiać, więc rozwiązaliśmy umowę i rozpisaliśmy nowy przetarg.
tego nie rozumiem ? w pierwszym przetargu nie mieli ? a w drugim dali to samo
ja wiem Marcel ale jak mają 100% pewność ,że nie ma!
MIRAS napisał/a:http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=7658
jak to robisz ,że powołujesz się na posty? nie umiem
mam trochę inne zdanie jeżeli podlega odrzuceniu to nie uzupełniamy - jeżeli jako zamawiający macie 100% pewność ,że nie posiada wymaganego certyfikatu to wyk. złożył nieprawdziwe informacje i podlega wykluczeniu 24.2.3, a informacje nieprawdziwe nie można zastąpić prawdziwymi dotyczy to również ośw. art.22
VI.2 nie udzielono zamówienia
zmodyfikuj protokół i pod wierszem ,że wybrano można wkleić zatwierdzenie
data udzielenia 16.06.2011 a ogłoszenie o udzieleniu zamówienia możesz wyslać 16 lub 17.06 2011 bez zbędnej zwłoki
hubal napisał/a:Ja mogę wskazać palcem kto popełnił większą głupotę.
Zamówienie publiczne to nie łapanka na niewiedzę czy błąd, to zostawiamy innym (
), tu trzeba poważnie. Jeśli w specyfikacji zamawiający podaje jakikolwiek warunek, to jest on zdecydowanie OBOWIĄZUJĄCY (chyba że sprzeczny z prawem), niezależnie czy wykonawca potwierdzi czy nie, zatem z logicznego i prawnego punktu widzenia zbędne jest wymaganie potwierdzenia go przez wykonawcę (chyba że zależy nam na szczególnym uświadomieniu go wykonawcy, ale to inna sprawa), zaś umyślne pozostawianie miejsca na błąd jest niedopuszczalne i ... Może sami sobie dopowiedzcie.
zupełnie inną wypowiedź czytałam a propos poprawienia przez wykonawcę wpisanego na sztywno przez zam. terminu wykonania zamówienia było 100 dni od daty podpisania umowy
a wykonawca zmienił treść formularza na 100 dni od daty wprowadzenia na budowę i co Pan Hubal napisał
poprawić jako inną omyłkę
czy kierownik jest Wykonawcą w myśl definicji pzp.?
hubal napisał/a:Nie rozumiem - czyżby myszy1953 głosuje za uznaniem za robotą budowlaną?
No to niech upora się z sytuacją: wykonawca przynosi (np. w torbie) kilka aparatów, rozstawia po szafach stołach itp., podłącza do najbliższych gniazdek, uruchamia radiowe połączenia, sprawdza i melduje że gotowe. Czy to była robota budowlana???
to dostawa z rozmieszczeniem i podłączeniem do istniejących gniazdek
jeżeli przedmiotem zamowienia jest :
wykonanie okablowania ,
wykonanie systemów sygnalizacji włamania i napadu oraz p=poż ,
próby i uruchomienie,
oznakowanie i dostarczenie instrukcji
szkolenie użytkownika
zakup i montaż urządzeń i osprzętu
to jest to robota budowlana
a ja twierdzę ,że 100% robota budowlana
instalację!!!! zainstalowanie np. : czyli kupujesz kuchenkę gazową i dostawca podłącza do wykonanej instalacji gazowej istniejącej to jest dostawa z montażem, a nie wykonanie instalacji teletechnicznych niskoprądowych ,jeszcze ppoż czy SSWiN ! rozprowadzenie po budynku , rozbudowę rozdzielni, czujniki itd.
warunek :2 roboty w tym jedna w bud. wpisanym w rejestr wilk sytyt i owca cała
dostawa i montaż czyli zainstalowanie =robota budowlana
1. Na wykonawcy , ktory sklada ofertę nalezy udowodnienie, że posiada wymagane doświadczenie i wiedzę w tym przypadku w projektowaniu
2. posługiwanie się wiedzą i doświadczeniem innego podmiotu jest oczywiście możliwe ale w opisanym przypadku jest to tylko branżysta , a więc za mało
może zaistnieć sytuacja ,że zamawiajacy zatrzyma wadium
and1 napisał/a:jak byście potraktowali takie zamówienie:
dostawa i montaż systemów telewizji CCTV, systemów ostrzegania o pożarze, sysemu ostrzegania o włamaniu.
Czy to nie jest robota budowlana ???
coś bliżej projekt masz - musisz mieć
wykonawca musi posiadać koncesję, zezwolenie lub licencję na prowadzenie działalności związanej ze świadczeniem usług zabezpieczenia technicznego ? w zakresie zgodnym z przedmiotem zamówienia
dziwny to byłby zamawiający , który działa na własną szkodę i odwleka dzień wprowadzenia na budowę -
nic nie poprawiać takie oświadczenie złożył wykonawca wbrew zapisom siwz i wzoru czy projektu umowy
papa bo ja moher oglądam m - jak miłość
a ja emeryt z zawieszoną emeryturą , a szkoda ,że uciekłeś w emeryturę trzeba WALCZYĆ
brawo a co powiesz na to ,że radny domaga sie w roku finansowym zbudowania parkingu mimo ,że za pół roku zostanie rozwalony! bo będzie w tym miejscu przebiegać cała infrastruktura służąca budynkom TBS? a to tylko kiełbaska WYBORCZA przepras ale żadne tytuły i stanowiska nie rzucają mnie na kolana gdy w gre wchodzi zdrowy rozsądek i racjolalne wydatkowanie środków publicznych
nic takiego nie widzę w art.7 ustawy pzp.
na pewno jest projekt więc to o czy mówi nina odpada
1)no niestety nie!, mylisz się ale to forum nie służy aby się chwalić swoim życiorysem zawodowym
2) jak było napisane 100 dni od podpisania umowy to miał wykonawca złożyć ofertę na tych warunkach
3 )a jak miał uwagi co terminu to winien skorzystać z możliwości odwołania do zapisów siwz
nawet nie wiesz jak się mylisz karolk wystarczy wizja jakiegoś radnego
Znalezione posty: 3,301 do 3,325 z 5,237