Temat: oferta
witam. czy składając ofertę powinnam złożyć druk umowy (będący załacznikiem do specyfikacji) przeze mnie podpisany, czy nie mam takiego obowiązku? jęsli tak to z czego to wynika?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam. czy składając ofertę powinnam złożyć druk umowy (będący załacznikiem do specyfikacji) przeze mnie podpisany, czy nie mam takiego obowiązku? jęsli tak to z czego to wynika?
Nie ma takiego obowiązku. Jednakże jeżeli zamawiający zażąda w SIWZ żeby wykonawca złożył podpisany wzór umowy - to dla siwetego spokoju lepiej zlożyc.
Moze wynikac z postanowien SIWZ.
Jednakże jeżeli zamawiający zażąda w SIWZ żeby wykonawca złożył podpisany wzór umowy - to dla siwetego spokoju lepiej zlożyc.
Moze wynikac z postanowien SIWZ.
a jak zamawiający wprowadza zmiany do wzoru umowy to tez ma żądac od wykonawcy aby te zmiany naniósł do wzoru który składa? nie bardzo...wiec nawet jak jest wymóg w specyfikacji i wykonawca sie do tego nie zastosuje to i tak liczy sie treść oswiadczenia a nie złozenie podpisanego wzoru.
Madziu, a kiedy zamawiający może wprowadzić zmiany do wzoru umowy i jakie to mogą być zmiany??
nie czepiam się, tylko grzecznie pytam
![]()
Damski boks jest piękny, popatrze z boku ![]()
Madziu, a kiedy zamawiający może wprowadzić zmiany do wzoru umowy i jakie to mogą być zmiany??
może oznacza ,że zmiana projektu umowy mieści się w pojęciu "modyfikacja specyfikacji"
taka umowe traktuje się jako czynnosc jednostronnie narzucona co oznacza że reguły gry ustala zamawiacz ...that"s all ![]()
ps. madziulek....not madzia (nie ten skót) ![]()
nie czepiam się, tylko grzecznie pytam
![]()
ależ oczywiście ......without doubt
![]()
Damski boks jest piękny, popatrze z boku
sorki ,ale to nie ten ten mecz Marko
;P
Radzę zmienić treść wzoru umowy i dołączyć do oferty- jeśli Zamawiający tego wymaga. Mogą być zmany w umowie, np. jeżeli wydłuża się czas składania ofert i zmienia harmonogram, wiem z autopsji nie zmieniliśmy dat w harmonogramie i sprawa ciągła się przez 6 m-cy, łącznie z wizytą w KIO.
Proste- wszystko zależy od "łaskawości" Zamawiającego.
Proste- wszystko zależy od "łaskawości" Zamawiającego.
dobrze aby ta łaskawosc była jeszcze zgodna z KC o czym niektorzy zamawiający zapominają ![]()
na cito....UZP/ZO/0-3496/05
Nie łatwiej załączyć oświadczenie że zapoznałem się z umową i ją akceptuje.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc