1

Temat: polisa OC - dziwny zapis??

Witam,
w postępowaniu na rb żądałam polisy OC na prowadzenie działalności na 500.000. Jak traktować taki zapis w polisie OC:
"Ubezpieczona działalność: Odpowiedzialność cywilna ubezpieczonego za szkody powstałe w związku z realizacją kontraktu: ZADANIE 1 pn. ... i ZADANIE 2 pn. ... i tutaj wymienione dwa zadania na rb, ale zupełnie inne niż moje".
A dalej "Zakres ubezpieczenia: ustawowa odpowiedzialność cywilna ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe, wyrządzone osobom trzecim, w zakresie ubezpieczonych ryzyk [...] W zakres ochrony ubezpieczeniowej włączona zostaje odpowiedzialność cywilna za produkt oraz odpowiedzialność za szkody wyrządzone wadliwym wykonaniem prac lub usług przekazanych odbiorcy."
Proszę pomóżcie, bo już sama nie wiem.
Chodzi o tą dokładnie nazwaną "ubezpieczoną działalność", która obejmuje nie mój przetarg??
1. Czy traktować jako polisę tylko na tamte wymienione zadania i prosić o uzupełnienie??
2. Czy wziąć tylko pod uwagę zakres ubezpieczenia i traktować jako ogólną polisę na prowadzenie działalności i uznać, że jest ok??

2

Odp: polisa OC - dziwny zapis??

Jeżeli z siwz nic szczególnego nie wynika (żadne wymagania) w zakresie zapisów na polisie, to należy uznać przedstawioną polisę, czyli stanowisko przedstawione w pkt 2.