u nas wskazanie podwykonawców następuje w druku formularza oferty.
U mnie także i o ile wykonawca nie wskaże, że chce podzlecić część co do której taką możliwość wyłączyłem to sie nic nie dzieje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marko
u nas wskazanie podwykonawców następuje w druku formularza oferty.
U mnie także i o ile wykonawca nie wskaże, że chce podzlecić część co do której taką możliwość wyłączyłem to sie nic nie dzieje.
Jedyne przepisy jakie znam są zawarte w 38.5 - z tego co piszesz sytuacja nie ma zw. z tym przepisem. Unieważnienie wygląda na bezprawne....
Do rozstzrygnięcia - dlaczego niby nie może przywrócić SIWZ do stanu pierwotnego. Jeśli uważacie że może (a raczej powinien) to odwołanie jest celowe - tego bym żądał w odwołaniu. Nie rozumiem co prawnicy mają na myśli mówiąc o unieważnieniu postępowania - czyżby chcieli uwalić pozostałe części (pakiety) również?
Loliap zostaw te nieszczęsne dokumenty w spokoju - patrzysz na krs, edg i na pełnomocnictwo. Nie jest podpisana oferta przez uprawnioną osbe/y to odrzucam oferte. Nikogo nie wykluczam bo nie mam za co.
Złoże Ci dokumenty podmiotowe w oryginale ale nie dołącze pełnomocnictwa - też mnie wykluczysz?
Za co chcesz go wykluczyć Lolilap?
w przetargu nieograniczonym na kredyt bankowy nie wpłynęła żadna oferta. ?
Aż sie wierzyć nie chce...
To spytam przewrotnie - jakie to ma dla was znaczenie zakładając że nie wskazaliście jako zamawiacze części której nie mogą podzlecić - a już w ogóle w RB... ![]()
Nie badasz oferty (w tym załączników w postaci dokumentów) tylko na dzień dobry wysyłasz ją w kosmos
Odrzucasz 89.1.8
Z innej beczki - ten pracownik jeszcze pracuje? ![]()
Po to żeby miał sie z kim podzielić odpowiedzialnością.... ![]()
Juz widze to wykluczenie za wniesienie wadium "po terminie" ![]()
To teraz Dana wróc do pierwszego postu i wszystko jasne ![]()
robię przetarg powyżej progu unijnego
Ja sie moge przejść - pytanie gdzie w następstwie przejdzie sie kierownik ![]()
A jak bede chciał wnieść w formie gwarancji to mam gnać dzień wcześniej do zamawiacza bo kierownik tak chce... ? ![]()
Nie chce mi sie tłumaczyć... wiec pójde na łatwizne:
http://stare-www.uzp.gov.pl/prawo/opinie_new/opinie_PZP_2.html - nr 43
Wiem, że sie rozporządzenie zmieniło, wiem że sie progi zmieniły ale to nie wnosi nic do sprawy. Co zaś do żartowania...
chejże! w ustawie pisze wyraźnie że może żądać (w twoim przypadku) i Twój szef ma absolutną słuszność żądasz dokumentów gdy jest to niezbędne i poza tym jeżeli żądasz dokumentów to na potwierdzenie konkretnych warunków (stawiałaś jakieś?)
A 26.1 to widziałam ? Dokumentów potwierdzających że wykonawcy mają uprawnienia i nie podlegają wykluczeniu musi żądać. Co innego z doświadczeniem i zdolnością finansową - nie stawia warunków nie wymaga dokumentów.
Jeśli tam oznacza ustawe to czytamy ją bardzo wybiórczo ![]()
Te z § 1. 1. Rozporządzenia obowiązkowo. Pozostałe stosownie do warunków.
Trzymaj sie z daleka od tego postępowania...
Podejrzewam, że oprócz siwz nie przekazał zaproszenia (chyba że ma kompetencje do podpisywania). Jeśli tak to oferta do odrzucenia -> 89.1.5
Papier i opakowania po tonerach idą do recyclingu Marko...sie nic nie zmarnuje...
No comment....
Moi poprzednicy przyjęli zasadę, że trzeba chronić się przez kwity i strasznie się w tym wyspecjalizowani. Najmniejszy przetarg bez odrzucenia, wykluczenia, uzupełniania o wartości 50 tyś. euro ma dużo ponad 150 stron. Dokumenty wpinane są po 2 razy np. projekt SIWZ podpisany przez członków komisji i SIWZ podpisana przez Kierownika. Projekt umowy z załącznikami po wycenie i jako załącznik SIWZ. Poza tym protokoły, wnioski robi się notatki z rozmów telefonicznych, drukuje zrzuty ekranowe itd.
No nie mów, że zamierzasz kontynuować niegospodarność swoich poprzedników objawiającą się chociazby marnowaniem papieru i tonera...
Według mnie ZP jest skrótem Załącznik Protokołu.
To czym jest zatem np. ZP-1 część ogólna...... ![]()
Jeżeli na początku roku określiliście potrzeby i oszacowaliście wartość zamówienia z należytą starannością, na podstawie której określiliście tryb postępowania i zakupiliście sprzęt to sprawa tego sprzętu jest zakończona. Jeżeli teraz macie jakieś oszczędności, a wcześniej tego nie przewidywaliście to możecie kupić sprzęt traktując go jako nowe zamówienie. Wartość 12 tys. zł - art. 4 pkt 8 może mieć zastosowanie (zgodnie z opinią UZP)
Dokładnie tak, nie myśl o ZOC tym bardziej o WR (bo która niby przesłanka). Podejrzeniami też sie nie przejmuj, podzielenie trzeba udowodnić - a jeśli jest tak jak w powyższym cytacie to nikt nawet nie bedzie próbował
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marko
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc