Właśnie w podobnej sytuacji poprosiłam o podpowiedz
Kogo i co napisał ? ![]()
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marko
Właśnie w podobnej sytuacji poprosiłam o podpowiedz
Kogo i co napisał ? ![]()
Pomijając zmiane Prezesa w tzw miedzyczasie
Minister finansów pewnie tez sie już zdążył zmienić ze 3 razy
Mimo wszystko spólka a nie wspólnicy ![]()
Hehe, ani jedno ani drugie - nie widze przeszkód podobnie jak ślepy koń na tymże wyścigu ![]()
jak Ty bys sie odniosl do mozliwosci modyfikacji" kryteriow oceny ofert w NBO?
Wielka Pardubicka Loli ![]()
Czyli jeśli wykonawca w dniu sporządzania swojej oferty DYSPONUJE wynajętym sprzętem, to takiego zobowiązania do udostępnienia sprzętu od właściciela mi nie składa?
Tak jest
ostatnioi uslyszalem opinie ze nie przysluguja protesty
A jakaś wątpliwa argumentacja była czy też wyłącznie "bo tak"? ![]()
Troche nie to forum... ale odpowiem. Wójt uczynił zadość wymogowi poinformowania o wywieszeniu wykazu, informacje o które pytasz będą zawarte w samym wykazie który zostanie wywieszony w dniach ....
a czy takich wykonawców informujecie o wyborze najkorzystniejszej oferty,
To forum zna przypadki takiej zbędnej nadgorliwości
.
Nie musi a nawet nie może przy takim zapisie Statutu, obserwator obserwuje a nie wykonuje czynności które są zastrzeżone dla członków komisji
skąd wynika taki zapis, że domagają się takiego prawa??
Art. 18a. 1 ustawy o samorządzie gminnym, tyle że to nie ten moment kontroli...
czy wyautować?
Tylko kogo ? ![]()
Cena oferty jest ceną brutto. O co chodzi z tym odczytywaniem cen netto?
Domniemuje sie, że status ok oznacza skuteczne przesłanie. Dowodzenie stanu odmiennego leży po stronie tego, kto twierdzi inaczej.
ano dlatego, ze termin policzysz zapewne od terminu otrzymania ostatniego potwierdzenia... a po co....
Eee tam, jak status raportu OK to bym sie nie przejmował brakiem potwierdzenia
teraz czeka mnie poinformowanie o tej sytuacji szefostwa...
Bądź dzielny ![]()
Tu nie ma co uzupełniać niestety
Nie jest to oczywista omyłka rachunkowa, więc ofertę należy odrzucić.
Oczywista to ona nie jest, ale póki co ustawa mówi o omyłkach rachunkowych a tu, jak dla mnie, pasuje 88.1.1).a)
bezpieczniej PN
Pani mecenas - dzieki takim argumentom to reszte (wiekszość) trybów można wyciąć z ustawy
Usługa powszechnie dostępna jest? - jest
Standardy ustalone są? Jest stosowne rozporządzenie ? - jest ![]()
No ale rzeczywiście PN bezpieczniej jak sie woli spać od ściany ![]()
U mnie wymogu podania kwoty VAT w ofercie nie znajdziesz to i definicje mam prostą ![]()
Poczekaj 10 dni i poprawisz ![]()
czy jest możliwa zmiana wykonawcy z X na Y wykonującego daną usługę na podstawie cesji praw? zwykłej sprzedaży, przekazania w rozliczeniach itp.
Ano nie jest - definicja wykonawcy sie kłania
dla mnie raczej sprawa powinna być jasne bo wtedy całe postępowania przetargowe nie miały by sensu
No widzisz, a ustawodawca w noweli pozwala na zlecanie całości zamówienia podwykonawcom. Pytanie - po co stawiać warunki
. Oczywiscie zamawiający sie może zabezpieczyć ale wielu nie pomyśli o tym ![]()
Wskazówek szukaj w wymogach programu lub umowie o dofinansowanie.
czy konieczność zmiany warunków udziału w postępowaniu w trybie przetargu ograniczonego o wartości powyżej progów unijnych powoduje konieczność unieważnienia postępowania?
Jeszcze tylko przez 10 dni ![]()
Sądze, że samopoczucie wykonawcy nie ma tu nic do rzeczy o ile termin związania nie upłynął.
Unieważnienie, jak każdą inną czynność w postępowaniu (choć dla niektórych postępowanie kończy sie z wyborem oferty - co dalej nie wiadomo
) można unieważnić
Uuuuu, widze że kolega strony UZP nie odwiedza a tam są wzory dokumentów państw unijnych ![]()
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marko
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc