Nie możecie się doczekać?

Czytając między wierszami to takie właśnie masz założenie. Czy się mylę?

Tylko jak to byś chciał punktować?

Czas dostawy - pół biedy, ale też chyba nie jest to najlepszy pomysł. Jedzenie będzie dostarczane na określoną godzinę, więc po stronie wykonawcy leży ustalenie ile wcześniej musi wyjechać.

Żądamy oczywiście jedzenia o określonej temp. w momencie odbioru transportu.

Ewentualnie możesz "zawężać"  określając czas dowozu jedzenia zareklamowanego. Będziesz je potrzebować przecież w przeciągu np. 30 minut, a nie dwóch dni.

TEORIA jest taka, że szacunek robisz w kwocie netto. Nie wiem skąd ten VAT tam wziąłeś.

Marcel napisał/a:

Jak czemu, przecież kupują sprzęt komputerowy, skąd pochodzą na to środki to już nie istotne.

Kupują poza ustawą, więc bez różnicy czy sumują czy nie. Ważne, żeby nie dzielić W CELU ominięcia przepisów ustawy. Nic takiego nie ma tu miejsca.

Marcel napisał/a:

Należy sumować i na 100% mniejszym złem będzie udzielenie zamówienia w postaci zapytania ofertowego.

Czemu sumować?  Z czego to ma wynikać?

Ale jakiej pomocy oczekujesz? Odpowiedzi masz w swoich regulaminach. Pewnie możesz zrobić i tak i tak. Przeciwko ustawie to nie jest, ale nie znamy regulaminów.

Tyle narzekania na różne przepisy, a ludzie sami rzucają sobie kłody pod nogi swoimi regulaminami.

Stworzą, a potem nie wiedzą jak korzystać.

Śmierć regulaminom do 14000 EUR.

959

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

Darek - co byś poprawił? Co jest nieprawidłowe?

960

(12 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

To jak sądzisz? Co teraz?

covec napisał/a:

Z kontekstu chodzi o tego Jezusa. W tytule jest, ale w treści nie słyszałem.

Obejrzałem jeszcze raz. Zgadzam się - imienia w opisie użyto bez sensu.

Dobre smile

Covec - bez przesady - to popularne imię na świecie.

963

(32 odpowiedzi, napisanych Dokumentowanie zamówień publicznych)

Wypadałoby, żeby była minimum jedna osoba. W przeciwnym wypadku będzie problem z wytłumaczeniem kontroli, że postępowanie przeprowadziło się samo.

Nie wpływa - bez zmian. Jeśli zmieniłeś termin składania ofert to i tak stosujesz pierwotne wyliczenie połowy początkowego okresu od ogłoszenia przetargu do otwarcia ofert.

965

(61 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Art. 19 ust. 2 nie pozostawia złudzeń - przepisy niniejszego rozdziału stosuje się.

Natomiast widzę jakąś możliwość obejścia tego jakby powołało się np. grupę wybierającą. Działałaby ona na podstawie regulaminu jednostki.

966

(61 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

bipi napisał/a:
psz napisał/a:

Bipi - ok, inni też mogą mieć takie zdanie, ale 21.2 nie mówi o tym co napisałeś.

No jednak po coś ten minimalny trzyosobowy skład jest w Pzp wskazany - autor miał coś na celu - to jak powołać komisję 15 osobową a czynności i tak wykonuje 1 osoba. Dla mnie przesłanie tego przepisu jest jasne. wink

A niech tylko ten piętnasty nie wypowie się na temat oczywistej omyłki rachunkowej!

967

(61 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

Miksu - procedować.

Bipi - ok, inni też mogą mieć takie zdanie, ale 21.2 nie mówi o tym co napisałeś.

968

(61 odpowiedzi, napisanych Komisje przetargowe)

To bardzo daleko idący wniosek - "składa się".

969

(18 odpowiedzi, napisanych SWZ)

Ja też wliczam 21.06. Są co do niego wątpliwości, więc wolę zastosować rozwiązanie korzystniejsze dla wykonawcy.

To gdzie jest problem? Informujesz, że doszło do błędu i normalnie procedujecie.

To by mogło być sprytne wyjście. Kupujemy, poza PZP, na odsprzedaż. Po dwóch miesiącach stwierdzamy, że nie udało się znaleźć kupca i zużywamy zakup na własne potrzeby. smile

Marcel - na jakiej podstawie prawnej?

972

(19 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

Oczywiście poniedziałek. Bez obaw.

Liczy się wydatkowanie środków, a nie przeznaczenie zakupu.

Art. 4.8. upzp nie może być?

Normalnie. Na fakturę.