Daj znac, co odpisza, jak odpisza smile

Nie rozumiesz...

5,678

(19 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

lolilap napisał/a:

nie widzisz ze julka nie chce stracic... tego wykonawcy smile

... cos mi pachnie przywiazaniem smile

5,679

(7 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

Polecam: uzupełniające

Izabella napisał/a:

1. Czy Zamawiający może unieważnić przetarg, w przypadku kiedy kwota na realizację zadania jaką podał w dniu otwarcia ofert jest niższa od najkorzystniejszej oferty, ale wartość najkorzystniejszej oferty nie przekracza kwoty ujętej w budżecie na realizację zadania inwestycyjnego?
2. Czy w przypadku unieważnienia przetargu z tego powodu Wykonawcy, mogą ubiegać sie o zwrot kosztów uczestnictwa w postępowaniu (art. 93 ust. 4),
3. a także oprotestować czynność unieważnienia?

1. Tak, ale:
2. Tak
3. Tak

lolilap napisał/a:

jego wyjasnienie moga prowadzic do zmiany oferty niestety......

Na to wlasnie chcialem zwrocic uwage...

cool spoko cool

szad napisał/a:

a już myślałem, że moja logika szwankuje smile. tylko co w przypadku, jak wykonawca wyjaśni, że pomylił się w formularzu i zamiast 2 wpisał 6 albo razem z wyjaśnieniem dośle zobowiązanie podmiotu jakiegoś tam wraz z wykazem.
a najlepsze jest to ze jest to oferta ktora uzyska najmniej punktów ale żeby być zgodnym z uPzp to trza wyjaśniać.

albo wykonawca wjasni ze zamiast 2 mialo byc 20 i przesle wykaz... a wkonsekwencji dokonanych wyjasnien wygra postepowanie wink

5,684

(19 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

JulkaJJ napisał/a:

Jest zapis w umowie,że każda ze stron może rozwiązać umowę z zachowaniem 3 miesięcznego okresu wypowiedzenia, ze skutkiem na koniec m-ca kalendarzowego

Wypowiedz - w miedzy czasie przeprowadz procedure. Nie jest powiedziane ze dotychczasowy Wykonawca nie wygra postepowania.

W ogłoszeniu masz:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:

Data: 20.02.2009
Godzina: 10:00

- jest to element tresci ogłoszenia???

TAK

Zmieniasz SIWZ w tym datę składania ofert na 27.03.2009 - czy prowadzi to do zmiany tresci ogloszenia??? Czy nie pownno ono teraz brzmiec:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:

Data: 27.03.2009
Godzina: 10:00

???

Marcel napisał/a:

Jasne że wskaże art.38.ust 6 "......oraz na stronie internetowej....."

a gdzie BIP wink

szad napisał/a:

możliwość przeprowadzenie jak szkoleń kilku grup naraz była z jednym z kryteriów ocen.

ofert, czy warunków udziału w postepowaniu???

5,688

(19 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Przewidziane sa jakies klauzule o wypowiedzeniu umowy??? Lepiej zeby byly... zanim zaingeruja osoby trzecie....

...wiec chodz pomaluj mi protokol na czarno i na niebiesko

Marko napisał/a:

To rzuć tymi opiniami, że nie prowadzi. Chętnie poczytam uzasadnienie

Ja tez...

agaj napisał/a:

Czy w tym przypadku nowy termin składania ofert (gdy go predłużamy) nie prowadzi do zmiany treści ogłoszenia?

Porównaj to zobaczysz...

PS. Prowadzi

Marcel napisał/a:

Informacje umieszcza się na stronie BIP

Wskaż przepis wink

5,693

(7 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

AnnaM napisał/a:

Problem w tym, ze terza juz wiemy,ze prawdopodobnie od 1.01.2010 będziemy musieli wykupić AC

Rozumiem, ze chodzi o jakies wewnetrzne decyzje???

lolilap napisał/a:

a slyszalem ze nie sumuje sie po cpv...??

a tak, ale kiedy to bylo big_smile

szad napisał/a:

wykazu sprzętu wynika, że ma 30 laptopów

..a iloma mial sie wykazac??? smile

...delikatnie mowiac wink

5,697

(24 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Zapytaj pocztę wink

5,698

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Co do drugiego: jesli nie zabroniles wykonawcom korzystania z pomocy podwykonawcom w odniesieniu do jakichs czesci zamowienia - to wydaje sie byc ok. Inaczej: jezeli wykonawca zlozy protest na odrzucenie, a potem odwolanie to mozesz miec duze problemy przed KIO.

5,699

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

patrycja_w napisał/a:

Jeżeli chodzi o pełnomocnictwo- to moim zdaniem jest w porządku. Pełnomocnik udzielił substytucji (pełnomcnictwo od  pełnomocnictwa)- więc osoba uprawniona podpisała ofertę.

Pytanie tylko czy sam X nie przeniosl wiecej uprawnien na Y niz sam mial wink

Nemo plus iuris ad alium transferre potest, quam ipse habet

Marcel - to o czym piszesz, to bardziej podchodzi pod OFERTE RÓWNOWAŻNĄ.