...bo miec nie musi smile

Tak - aczkolwiek niektorzy uwazaja, ze mozna rowniez po.

Marcia28 napisał/a:

w drugiej tylko jako dostawca sprzętu /podpisał się pod specyfikacją techniczną auta, stąd jego zdemaskowanie/ zaś wykonawcą jest firma leasingowa /bez konsorcjum/

Rozumiem że w Twoim postepowaniu dostawca i wykonawca to dwa rozne podmioty??? Dostawca nie moze byc wykonawca i odwrotnie: wykonwca nie moze byc dostawca??? Kto jest wykonawca??? hmm

Jedno i drugie smile

Sa rózne szkoly - ja jestem zwolennikiem nie wzywania (wg mnie zgodnie z PZP).

A.S. napisał/a:

Ale co z ofertami złożonymi?????PILNE!!!!

OTWORZYC!!!!

5,157

(13 odpowiedzi, napisanych SWZ)

mon.de napisał/a:

Takie konsorcjum ma tak naprawdę doświadczenie tylko w realizacji jednego zamówienia, bo każda z firm tylko raz wykonywała zadanie o podobnym charakterze czy złożoności". Co Wy na to? Bo mnie przekonuje ta logika.

A mnie - nie.

5,158

(13 odpowiedzi, napisanych SWZ)

mon.de napisał/a:

Czyli w tym przypadku doświadczenie moze się sumować: jeden z konsorcjantów wykonał 1 zamówienie, a drugie - drugie - będzie oznaczało, że w sumie wykonali 2 zamówienia?

Tak

5,159

(13 odpowiedzi, napisanych SWZ)

...moga zlozyc jeden wykaz (wspolnie) albo dwa oddzielnie.

5,160

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

http://www.rp.pl/artykul/160345,311775_Grupowe_ubezpieczenia_a_zamowienia_publiczne.html

5,161

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

AnnaMaria napisał/a:

1. Wezwę wykonawców do złożenia ofert dodatkowych ale proszę o info jaki czas muszę im dać na przygotowanie tych ofert i
2. czy otwarcie muszę zrobić jawnie
3. czy niezwłocznie po otrzymaniu ofert mogę je otworzyć niejawnie (oczywiście na niejawnym posiedzeniu komisji przetargowej).
3. Jak ma wyglądać taka oferta dodatkowa,
4.czy to jest tylko sam formularz ofertowy.

1. Realny
2. Tak - w wyznaczonym prze siebie terminie i miejscu (jednakowym dla wszystkich)
3. Nie polecam
4. Dobrze by było zeby wygladała jak pierwotna - z dopiskiem "dodatkowa".
5. Tylko - bez dokumentów (etc.).

5,162

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

lolilap napisał/a:

ale przyznacie ze pomysl nazywania tego typu umowy zamowieniem publicznym nie jest najszczesliwszym pomyslem...

Nie przyznaje - moim zdaniem jest to zamówienie publiczne.

Patrz:

Art. 6. 1. Ustawy nie stosuje się do:
7) zamówień publicznych, których wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 6.000 euro.

... wynika z tego że sa zamówienia publiczne o wartosci nizszej niz 6000 euro - z tym że do nich nie stosuje sie ustawy smile

5,163

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Stan prawny, który przedstawilem wyzej obowiazywal:

->art. 6 - od dn. 20.10.2003 r. do dnia 01.03.2004 r. (ustawa o zamówieniach publicznych). Od 02.03.2004 r. obowiazuje ustawa - Prawo zamówien publicznych.

-> art. 73 - od dnia 9.11.1997 r. do dnia 01.03.2004 r. (ustawa o zamówieniach publicznych). Od 02.03.2004 r. obowiazuje ustawa - Prawo zamówien publicznych.

5,164

(37 odpowiedzi, napisanych Wadium)

lolilap napisał/a:

jednak wydaje sie ze czas na walke przychodzi po wykluczeniu/odrzuceniu/wyborze najk of.

Jednym sie wydaje, inni sa o tym przekonani... wink

5,165

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

Rozumiem, ze przelom roku 2003/2004. Jezeli tak, to stan prawny byl nastepujacy:

Art. 6. 1. Ustawy nie stosuje się do:
7) zamówień publicznych, których wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 6.000 euro.

Art. 73. Umowy w sprawach zamówień publicznych nie mogą być zawierane na czas nie oznaczony. Zawarcie umowy na czas dłuższy niż 3 lata wymaga wcześniejszej zgody Prezesa Urzędu.

... a to oznacza, że...

5,166

(37 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Protest na wezwanie do uzupełnienia mialby sens, gdyby przeslanka do wykluczenia bylo wykluczenie ze wzgledu na fakt niezlozenia dokumentow w wyniku wezwania (bez wzgledu na jego zasadnosc) - póki, co takiej przesłanki nie ma... tongue

5,167

(4 odpowiedzi, napisanych Ogłoszenia)

jw.

5,168

(10 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

lolilap napisał/a:

umowa zawarta  kilka lat temu

Tzn. ?

O wątpliwościach poczytaj:

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=2890

AnnaMaria napisał/a:

Wiem, że już raz pytałam o artykuł jaki powinnam zastosować, ale niepokoją mnie te rozbieżności w kodach.

Niepotrzebnie:
- 74610000-8 -> stary kod
- 79710000-4 -> nowy kod

5,171

(37 odpowiedzi, napisanych Wadium)

... a może chcesz dowód na to, ze KIO nie raz sie mylilo????

5,172

(37 odpowiedzi, napisanych Wadium)

Skubidu1 napisał/a:

Ale chyba Cię nie przekonam.Odpuszczam.

... ja też.

5,173

(37 odpowiedzi, napisanych Wadium)

hamerek napisał/a:

ja mam tu konkretną czynność zamawiającego, która moim zdaniem nie powinna mieć miejsca, bo spełniam wymagania i moje dokumenty są jak najbardziej okej

... tylko samo wezwanie niczego jeszcze nie przesadza. Chcialby to zobaczyc: skladasz protest -> zamawiajacy oddala -> wnosisz odwolanie big_smile

5,174

(37 odpowiedzi, napisanych Wadium)

... a słyszałeś kiedyś o czymś takim jak: protest przedwczesny ???

5,175

(37 odpowiedzi, napisanych Wadium)

hamerek napisał/a:

a tak poza tym, jako zamawiający, nie uznałabym we wniesionym na wykluczenie protescie zarzutów, które dotyczyłyby nieuznania złożonego dokumentu jeśli wyk. nie oprotestowałby mi tej czynności w wymaganym terminie  od daty wezwania i tyle

smile