926

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Katiqq napisał/a:
myszy1953 napisał/a:

ależ stosuje się bo uzupełniajace zamówienie to wolna ręka art.67.1.6 a nie 4.8. poza ustawowo

Informator UZP 4/2011
W przypadku, gdy wartość zamówienia dodatkowego lub uzupełniającego będzie niższa lub równa niż wyrażona w złotych równowartość kwoty 14.000 euro, do udzielenia zamówienia procedury przewidziane w ustawie Prawo zamówień publicznych nie będą miały zastosowania, ze względu na uregulowane w art. 4 pkt 8 Pzp. W takiej sytuacji możliwe będzie udzielenie zamówienia dodatkowego lub uzupełniającego innemu podmiotowi niż wykonawca zamówienia podstawowego.

Powiem tak chyba nie wiedzą co piszą !!!

927

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

nie to drugie dotyczy chyba? tylko listy grupa kapitałowa

928

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

w związku z art.24b ust.3

929

(4 odpowiedzi, napisanych Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych)

nie spełniania warunków udziału w postępowaniu 24.2.4)

930

(12 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

to zależy co masz napisane w siwz jeżeli ,że każda strona formularza oferty ma być podpisana to skłaniam się do odrzucenia

931

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

ależ stosuje się bo uzupełniajace zamówienie to wolna ręka art.67.1.6 a nie 4.8. poza ustawowo

932

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

Marcel napisał/a:

No tak, ale jak masz poniżej 30 000 ojro to tego protokołu wypełniać nie musisz wink
Trzymamy kciuki.

Dziękuję a gdzie to pisze o tych 30 000 który artykuł?

933

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

no może ale po co jeżeli przewidywano zam.uzupełniające najczystsza forma bez żadnego wyjaśniania

934

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

trzymajcie KCIUKI mam dziś b. duuuuuuuuuuuuży przetarg

935

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

a jest taki druk ZP-WR protokół postępowania w trybie zamówienia z wolnej ręki -Załącznik nr 6

936

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

to dalej jest oferta PO TERMINIE

937

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

ab123 napisał/a:

W takim razie co dalej, chce udzielić zam. uzupeł i jak dalej postępować, bo wiem, że nic nie wiem...

1. Musisz mieć opis przedmiotu, z wyceną inwestora na te 20% o ile na tę kwotę będziesz zlecać
2.wysyłasz zaproszenie do negocjacji z opisem przedmiotu,
2. wzór umowy,
3. oświadczenia do podpisania art.22, art.24
spotykasz się, negocjujesz warunki umowy z oraz cenę
sporządzasz protokół z negocjacji
po podpisaniu umowy protokół UZP
ja wysyłam informację o udzieleniu zamówienia zgodnie z art.95.1

938

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

ale to jest zamówienie uzupełniajace przewidziane w ogłoszeniu o wysokości 20% wartości zamówienia podstawowego czyli twojego szacunku

939

(11 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

no i pewnie te wogóle nie złożone ( w zamiarze) hahaha

940

(4 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

mulinek napisał/a:

do postępowania powyżej progów na rb wykonawca złożył oświadczenie, iż wymienieni w wykazie kierownicy robót w poszczególnych branżach posiadają stosowne uprawnienia, z informacji zawartej na portalu izby inżynierów budownictwa nie ma potwierdzenia (na dzień składania ofert) przynależności do izby jedna z wymienionych osób, podpowiedzcie proszę, czy można wykonawcę wezwać do wyjaśnienia treści złożonej oferty?

we wszystkich izbach szukałaś ponadto tam nie informacji kto ma jakie uprawnienia ?

941

(54 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

ab123 napisał/a:

No właśnie nie ma w regulaminie sytuacji kiedy zamówienie jest zam. uzupeł.

nie musi być w regulaminie bo o tym mówi ustawa

różne są szkoły jedni twierdzą ( i to na szkoleniach )  ,że udostępniający ma brać udział w zamówieniu inni twierdzą ,że nie
1) nie wiem jakie oświadczenie jest prawidłowe i konkretne

jeżeli Ustawodawca dopuścił ,że  można  udostępniać zasoby ekonomiczne tzn. ... dać swoje sprawozdania finansowe itd. to może telefonicznie doradzać wykonawcy pijąc drinki na Bahamach

943

(7 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

art.27 jeżeli przewidziałeś sposób porozumiewania się to liczysz od dnia następnego po wysłaniu informacji drogą elektroniczną lub faksową  (a jak sobie liczy wykonawca terminy mnie to nie obchodzi)

944

(7 odpowiedzi, napisanych Protest, odwołanie, skarga)

5 dni , liczysz od 29.11. dziś koniec w poniedziałek możesz zawierać Umowę

945

(9 odpowiedzi, napisanych Zamówienia publiczne w UE)

no nie może być #3? i co to za maniery

946

(3 odpowiedzi, napisanych Umowy w zamówieniach publicznych)

nieistotna dla zamawiającego ale dla Wykonawcy obawiam się b.istotna i może jak najbardziej nie wyrazić na to zgody. Bo zmianę płatności musisz wprowadzić aneksem
poza tym nie napisałaś jak wydłużasz ten termin, zrozumiałam ,że płatność w umowie  jest jedną f-rą końcową platną po zakończeniu i odbiorze rb. w terminie 14 dni po otrzymaniu prawidłowo wystawionej faktury

947

(8 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

aaa wartość samej oczyszczalni ??? NO TO JAK TRZEBA WYJAŚNIAĆ

948

(9 odpowiedzi, napisanych Zamówienia publiczne w UE)

Ruda26 napisał/a:

W momencie ogłoszenia przetargu kwota zamówienia brutto opiewała na  870 tys. złotych czyli poniżej progu unijnego, po przeprowadzonym przetargu okazało się że kwoat oferty przekroczyła próg 207 tys euro netto, czy w związku z powyższym powinnam unieważnić postępowanie i ogłosić ponownie z zachowaniem terminów  i zasad unijnych

mała uwaga aby wybrać próg postępowania bierzesz pod uwagę wartość netto szacunku

949

(9 odpowiedzi, napisanych Zamówienia publiczne w UE)

rema17 napisał/a:

Raczej nie ma innego wyjścia jak tylko unieważnić i ogłosić nowy przetarg unijny.

co to za bzdury jakieś ?

950

(5 odpowiedzi, napisanych Oferty, badanie i ocena ofert)

kaskaa napisał/a:

W PN poniżej progów bez wadium, wybór oferty najkorzystniejszej i wysłania zawiadomienia do wykonawców nastąpił w ostatnim dniu związania ofertą - przegapiłam moment wezwania wykonawców do przedłużenia TZO.
Dwa dni po wyborze wykonawca drugi w kolejności przysłał informację, że oferta wybrana nie odpowiada SIWZ. Czy w tym momencie mogę coś jeszcze zrobić?

Tak zbadać wybraną ofertę i odpowiedzieć temu drugiemu