1

Temat: koperta

w SIWZ jest zapis iż oferta ma być w dwóch kopertach i na tej drugiej mają być dane firmy, wykonawca składa ofertę w jednej kopercie i na niej są dane firmy, co z tym zrobić? uznać?

2

Odp: koperta

a po co w 2 kopertach ? oszczędzajmy lasy...

3

Uznać. Jest to uchybienie co do formy a nie treści, nie powodujące nieważności.

4

dzięki właśnie muszę to zmienić, aby dawali w jednej smile

5

Najwyższa pora przestać uważać takie coś za uchybienie.

Eliza, skoro masz wątpliwości czy uznać to domyślam się, że rozważałaś inne opcje? Myślałaś o odrzuceniu albo o wezwaniu do uzupełnienia brakującej koperty?

6

poprostu chciałam spytać co o tym sądzicie, też myślałam że to w niczym nie uchybi. A jeszcze jedno pytanie z innej beczki. Wykonawca złożył mi jako aktualny odpis z rejestru zaświadczenie o wpisie do ewidencji z lipca 2011 i jescze wypis z CEIDG wydrukowane z systemu i data wygenerowania jest z lutego tego roku. Myślę żeby to uznać a wy co o tym sądzicie

7

Tych dokumentów żądać nie wolno, to właśnie sądzę smile

8

no i co z tym zrobić? wezwać do uzupełnienia?

9

No chwila, żądaliście wpisu do ewidencji w SIWZ?

10

Tak był zapis: "Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy."

11

Czyli jest prawidłowo, ma być oświadczenie a nie wpis do EDG, więc należy wezwać do uzupełnienia właśnie o to oświadczenie.

12

osoba fizyczna tylko oświadczenie,
jęśli złożone są dokumenty których Zam. nie żądał to nie wyzywać się do uzupeł. w przypadku błędu jak w tym przypadku,
co do wypisy http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;1543