Temat: Za zgodność z oryginałem
PN, poniżej progów, dokumenty tj. US, ZUS, KRS, nie zostały opatrzone klauzulą za zgodność z oryginałem,są tylko podpisane przez uprawnionych przedstawicieli, i piczątka firmowa.Uznać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
PN, poniżej progów, dokumenty tj. US, ZUS, KRS, nie zostały opatrzone klauzulą za zgodność z oryginałem,są tylko podpisane przez uprawnionych przedstawicieli, i piczątka firmowa.Uznać?
Jeżeli wymagaliście oryginałów albo kopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem, a otrzymaliście kopie bez potwierdzenia za zgodność z oryginałem to spokojnie wezwijcie do uzupełnienia.
Myśle, że można - dla pewności sam/a możesz taki dokument opatrzyć klauzulą "ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM" ![]()
No ja nie wiem MIRAS kiedy Ty mówisz poważnie, a kiedy żartujesz ![]()
Warto zwrócić uwagę na treść par. 4 ust. 1 rozporządzenia o dokumentach, z którego wynika, że dokumenty są składane w formie oryginału albo kopi poświadczonej za zgodność z oryginałem.
Nie wydaje mi się, żeby A.S. mógł potwierdzić za zgodność z oryginałem, jeżeli tego oryginału nie widział, no ale różne już dziwne rzeczy w zamówieniach widziałem:)
pzdr
No ja nie wiem MIRAS kiedy Ty mówisz poważnie, a kiedy żartujesz
Do myślinika było powaznie, potem troche mniej... ![]()
Nie wydaje mi się, żeby A.S. mógł potwierdzić za zgodność z oryginałem, jeżeli tego oryginału nie widział, no ale różne już dziwne rzeczy w zamówieniach widziałem:)
A.S. ma kopię z pieczątkami i podpisami, brakuje mu tylko klauzuli: "ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM"
Czyż nie A.S. ???
jak juz kiedys wspominalem co za duzo to nie zdrowo
napewno protestu ani odwolania na tym sie nie wygra ![]()
Zgadza się MIRAS, mam kopie dokumentu, właściwie podpisane i opioeczętowane, brakuje za zgodność!
Dlatego skłaniałbym sie do tego zeby uznac ![]()
Non possumus! ![]()
A.S. Odpowiedz sobie proszę na następujące dwa pytania:
1. Czy posiadasz oryginały dokumentów tj. informację z KRS, zaświadczenie z US i ZUS?
2. Czy posiadasz potwierdzone za zgodność z oryginałem kopie w/w dokumentów?
Jeżeli na oba pytania, udzieliłeś odpowiedzi negatywnej, to moim zdaniem należy to traktować jako faktyczny brak w ofercie w/w dokumentów.
Oczywiście protestu i odwołania się na tym nie wygra, ale niesmak pozostaje:)
Jeżeli jednak bardziej doświadczeni koledzy i koleżanki myślą inaczej, nie pozostaje mi nic innego jak przyjąć taką opinię "doktryny":):)
pzdr
Oczywiście protestu i odwołania się na tym nie wygra, ale niesmak pozostaje:)
To fakt, pozostaje...
Stad moj pierwszy post brzmial: Myśle, że można - dla pewności sam/a możesz taki dokument opatrzyć klauzulą "ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEM" ![]()
Uznać?
U Jamesa Bonda było - Świat to za mało.
U mnie jest - Podpis to za mało ![]()
A.S. napisał/a:Uznać?
U Jamesa Bonda było - Świat to za mało.
U mnie jest - Podpis to za mało
Zdecydowanie popieram ![]()
pzdr
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc