1

Temat: Kserokopia ofety przetargowej

W przetargu nieograniczonym jeden z wykonawców złożył ofertę w formie kserokopii. Wszystkie druki: formularz ofertowy, cenowy, oświadczenie wykonawcy itd. zostały złożone w formie kserokopii. Na dodatek brakuje KRS, referencji. Czy oferta wykonawcy jest nieważna (zgodnie z art. 82.2 PZP) i czy podlega odrzuceniu na podstawie art. 89.1? Proszę o wskazówki i podanie podstawy prawnej. sad

2

Odp: Kserokopia ofety przetargowej

Oferta do odrzucenia na podst. 89.1.8 - skoro KRS to pewnie spółka prawa handlowego wiec te odrębne przepisy to KSH

3

Odp: Kserokopia ofety przetargowej

Wykonawca, o którym mowa to spółka akcyjna. Ponawiam jednak pytanie dotyczące ważności oferty - złożonej jako kserokopia. Co z art. 82.2 PZP i art. 73.1 KC?