w mojej opinii nie należy zawężać definicji "rozstrzygnięcia" tylko do oddalenia, odrzucenia czy uwzględniania w części.
A o co byś tą "wąską" definicje poszerzył ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marko
w mojej opinii nie należy zawężać definicji "rozstrzygnięcia" tylko do oddalenia, odrzucenia czy uwzględniania w części.
A o co byś tą "wąską" definicje poszerzył ?
W związku z tym, że powoli krystalizuje pogląd w kwestii wykładni art. 46 ust. 2a,
4a - ale to detal. Nie robiłbym zasady z jednego wyroku bo jestem skłonny sie założyć, że przeciwne też bedą ![]()
Heh, krzywdząca ta opinia nieco
Nigdy bym tak napisał, gdyby Twój pogląd był zbieżny z moim ![]()
Sęk w tym, że nie będzie dobrze i Ty świetnie o tym wiesz MIRAS choć z jakichś tam względów piszesz inaczej ![]()
Tak właśnie, jest niezgodna i nie zamierzam go autować a poprawić zgodnie z ustawą. Nie zawsze wiecej znaczy dobrze dla zamawiającego.
ale jak nie poprawię to będę miała oferty nieprównywalne chyba?
Jak nie poprawisz to będziesz miała oferte niezgodną z siwz ![]()
Nie widze możliwości uniknięcia postępowania
Poprawić
No i jak tam w temacie? ![]()
Może w terminie uzupełnił faxem? KIO przecież nie widzi nic złego w takim uzupełnianiu ![]()
Będzie to oznaczało, że wykonawca wykazał iż nieuzupełnienie nastąpiło z przyczyn nieleżących po jego stronie i tylko tyle. W kwestii wykluczenia nic sie nie zmieni.
http://www.rp.pl/artykul/56451,268112_Nie_doniesli_zaswiadczen__wiec_pieniadze_przepadly.html
mowie o wyborze WR a nie PN.
Ja również ![]()
Co nie zmienia faktu, że odwołanie nie przysługuje
ależ to jest protest na czynność Zamawiającego a nie na warunki
Zgadza się i cóż stąd ?
O aż takich oczywistościach to chyba nie trzeba pisać ![]()
1. Warunek: - w postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy niepodlegający wykluczeniu z postępowania.
2. Sposób oceny spełniania warunku - spełnia/nie spełnia
3. Dokumenty potwierdzające spełnianie warunku - KRK. KRS, ZUS itd
tylko jak w warunkach wpisze
2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia,
3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia,
To nie są warunki, wiec i dokumentów nie ma
nie masz z tym problemów?
W jakim sensie problemów? Nie poczytuje sobie za problem stosowania ustawy ![]()
Oczywiscie
...że nie
(dot. strony internetowej)
cisza.......tzn łącznie
Prawidłowy wniosek ![]()
Pytanie do Admina - czemu wklejane adresy nie są linkami ?
Jaką wartość należy uwzględnić w przypadku cen jednostkowych?
Jeżeli w zawartej umowie określono jedynie ceny jednostkowe (bez podania wartości
całkowitej umowy), za wartość zamówienia należy przyjąć iloczyn przewidywanej
ilości lub zakresu usług (np. roboczogodziny) oraz ceny jednostkowej określonej w
umowie.
http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/analizy-systemowe/roczne-sprawozdania-o-udzielonych-zamowieniach-publicznych/Roczne%20sprawozdania%20-%20pytania%20i%20odpowiedzi..pdf/attachment_download/file
Nie wiem w jakiej formie zawiadamiał o proteście - przyjmując optymistyczną wersje, że faxem lub mailem to nawet 20ty jest dziwny choć legalny - bo to ostatni dzień na przystąpienie i z czystej ostrożności procesowej wypadałoby poczekać do 21go. Chyba, że sprawa tak ewidentna co i czekać nie ma sensu...
Jak ocenić takie postępowanie zamawiającego?
Jeżeli rozstrzygnął protest po upływie terminów na wniesienie protestu to należy ocenić jako lege artis
Przystąpienie nic tu nie komplikuje, choć być może sie zamawiający ciut pośpieszył
W każdym bądź razie, jeśli przystąpienie nastąpiło w terminie przepisanym to jest skuteczne i czas na wniesienie odwołania leci...
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Posty przez Marko
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc