ok, a drugi zarzut? Ze zapisem "własne placówki" wykluczyliśmy możliwość korzystania z podmiotu trzeciego. Jeden ma 7 placówek, jeden ma doświadczenie i razem spełniają warunki. Ponadto, jak określam warunek (w innym przetargu) aby Wykonawca posiadał i dysponował ekspertem w jakiejś dziedzinie to podpisując oświadczenie może polegać na potencjale osób trzecich i dołącza odpowiednie dokumenty, tak jak tu.
Nie napisałam, aby posiadał na dzień składania ofert ma posiadać i dysponować.
1 2013-09-12 13:46:58
Odp: warunki udziału w postępowaniu a 26 ust 2b. (4 odpowiedzi, napisanych Nieprawidłowości, kontrola i odpowiedzialność w zamówieniach publicznych)
2 2013-09-12 13:11:23
Temat: warunki udziału w postępowaniu a 26 ust 2b. (4 odpowiedzi, napisanych Nieprawidłowości, kontrola i odpowiedzialność w zamówieniach publicznych)
Witam serdecznie
Zamawiający w przetargu nieograniczonym ma opiekę medyczną pracowników postawił warunek w zakresie:
3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi
do wykonania zamówienia tj:
a) posiadają minimum 7 placówek własnych na terenie miasta Warszawy,
Przez posiadanie własnej placówki rozumie się świadczenie usług medycznych pod nazwą własną (firmą) w warunkach spełniających wymogi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26.06.2012 r. w sprawie szczegółowych wymagań, jakim powinny odpowiadać
pomieszczenia i urządzenia podmiotu wykonującego działalność leczniczą (Dz. U. z 2012 r., poz. 739)
b) posiadają i udostępniają zintegrowany, elektroniczny system rejestracji wizyt lekarskich (m.in. możliwość rezerwacji wizyt on-line przez pacjenta, możliwość sprawdzenia dostępności do poszczególnych specjalistów, przypominanie drogą elektroniczną, np. sms-ami lub e-mailami o wizytach) dostępny we wszystkich placówkach Wykonawcy,
wykonawca złożył ofertę, udzielono zamówienia.
W toku kontroli zarzucono zamawiającemu naruszenie art. 26 2b . Posiadanie własnych placówek oraz posiadanie i udostepnianie zintegrowanego, elektronicznego systemu rejestracji wizyt na etapie postepowania o udzielenie zamówienie stanowi naruszenie 26 2b. i wykluczyliśmy tym zapisem możliwość skorzystania z podmiotu trzeciego.
Moim zdaniem bzdury piszą, Zamawiający nie żądał dokumentów na potwierdzenie posiadania potencjału technicznego na dzień składania ofert. miał nim dysponować.
oświećcie mnie
Dorota


