1

Temat: dokumenty potwierdzające uprawnienie

Mam takie pytanie jak rozumiecie sformuowanie "dokumenty potwierdzajace uprawnienie osób podpisujących ofertę o ile nie wynikają z przepsów prawa lub innych dokumentó rejestrowych" czy nalezy to rozumieć że jeżeli wymagamy uprawnień to może je załączyć osoba pracująca w danej firmie czy też włąsciciel firmy lub jej prezes?i czy odności się to również do wpisu ewidencji działalności gospodarczej?

2

Odp: dokumenty potwierdzające uprawnienie

Nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem, ale... chodzi o to, że podpisuje ofertę osoba nie wymieniona w KRS? W takim przypadku do oferty powinno być załączone pełnomocnictwo (podpisane przez osoby upoważnine w KRS) dla osoby podpisującej ofertę (np. kierownik, dyrektor, magazynier, itp. ...)

3

Dzieki właśnie o to Mi chodziło.

4

A proszę bardzo smile

5

a jeszcze mam takie pytanko.czy uprawnieniami na wykonanie określonego zadania musi wykazać się własciciel firmy czy może on wykazać uprawnienia pracownikow pracujących w firmie?

6

Uprawnienia dotyczą osoby wykonującej przedmiot zamówienia, np. kierownik robót budowlanych - musi posiadać uprawnienia ogólnobudowlane, lub ochroniarz - musi posiadać licencję I lub II stopnia. A właścieiel firmy nie musi posiadac uprawnień, wystarczy, że dysponuje osobami posiadającymi uprawnienia.