1

Temat: publikacja ogłoszenia o zawarciu umowy w UZP

czy ogłoszenie o zawarciu umowy na zamówienie przeprowadzonym w trybie zapytania o cenę trzeba publikować w portalu UZP?
Koszt zamówienia (dostawa sprzętu komputerowego) wyszedł ok. 12 tys. zł PLN brutto.
Jeżeli trzeba publikować, to ile dni od podpisania umowy można z tym zwlekać, żeby wszystko było ok.
Na stronce UZP jest, że należy publikować zamówienia od 6.000 do 60.000 EURO.
Z tego co czytałem wynika, ze ogłoszenie o zamówieniu w przypadku zapytania o cenę się nie publikuje (bo de facto nie ma tu żadnego ogłoszenia) a o zawarciu umowy tak.

2

Odp: publikacja ogłoszenia o zawarciu umowy w UZP

szad napisał/a:

Z tego co czytałem wynika, ze ogłoszenie o zamówieniu w przypadku zapytania o cenę się nie publikuje (bo de facto nie ma tu żadnego ogłoszenia) a o zawarciu umowy tak.

Bo tak jest

3

szad napisał/a:

Koszt zamówienia (dostawa sprzętu komputerowego) wyszedł ok. 12 tys. zł PLN brutto.

A jaka była szacunkowa wartosc zamowienia?

4

oszacowana wartość zamówienia wynosiła 12,5 tys. brutto.

5

szad napisał/a:

oszacowana wartość zamówienia wynosiła 12,5 tys. brutto.

Szacunek zawsze w netto, skoro 12,5 tys (zł jak mniemam) to po co postępowanie?

6

ale jeżeli w tym roku przewidujemy jeszcze zakup komputerow na ok. 20.000 zł netto to chyba musielismy na ten pierwszy zakup zrobic postępowanie, bo bez postępowań to suma netto obu zakupów przekroczyłaby 6.000 EURO. chyba dobrze rozumuje?

7

szad napisał/a:

ale jeżeli w tym roku przewidujemy jeszcze zakup komputerow na ok. 20.000 zł netto to chyba musielismy na ten pierwszy zakup zrobic postępowanie, bo bez postępowań to suma netto obu zakupów przekroczyłaby 6.000 EURO.

A to zmienia postać rzeczy

8

dzięki za wymianę poglądów. nie będę ukrywał, że  zamówienia to dla mnie coś nowego, więc liczę na pomoc w przypadku następnych wątpliwości. pozdrawiam

9

szad napisał/a:

ale jeżeli w tym roku przewidujemy jeszcze zakup komputerow na ok. 20.000 zł netto to chyba musielismy na ten pierwszy zakup zrobic postępowanie, bo bez postępowań to suma netto obu zakupów przekroczyłaby 6.000 EURO. chyba dobrze rozumuje?

W takim razie wartość szacunkowa wynosi ok. 30 tys. zł, a nie 12,5 tys.

10

jeżeli będą 2 postępowania to do każdego trzeba napisać protokół. to jaką wartość szacunkową należy wpisać do każdego protokółu? dla pierwszego 12,5 tys. a dla drugiego 20 tys.? czy w obu ta samą kwotę 32,5 tys. (trochę wydaje mi się mało logiczne). pisze swoje pierwsze protokoły więc proszę wybaczyć mój brak wiedzy sad

11

Ja pisze wartość tego konkretnego

12

Ja pisze wartosc łączną (zgodnie z art. 32.4)