Temat: czy to omyłka?
Powiedzcie mi prosze, jak potraktowac brak jednej strony w kosztorysie ofertowym? zażądać wyjaśnienia i uznać ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → czy to omyłka?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Powiedzcie mi prosze, jak potraktowac brak jednej strony w kosztorysie ofertowym? zażądać wyjaśnienia i uznać ?
Zgodnie z tym że w tej "idealnej" ustawie jest zapis żeby za każdym razem żądać uzupełnienia dokumentów to należy zwrócić sie z pismem o jej uzupełnienie. Jeśli wykonawca nie uzupełni to należy go odrzucić.
Uzupełniać kosztorys? Nigdy w życiu i nawet później nie, kwestia tylko czy ten kosztorys jest niezbędny, może cena ryczałtowa np a tego autorka nie była łaskawa opisać... ![]()
Ps Jestem spokojny ![]()
Konrad ,a jaką sankcją jest zagrożone nieudzielenie przez wykonawce wyjaśnień bo ja nie moge nigdzie takiej sie doszukać a do odrzucenia brak podstaw
a chętnie zrobiłabym to ![]()
Marko ,nie mieszaj , czytaj uważnie co piszę
kosztorys niezbędny, wykonawca nie dolaczył jednej strony ,chciałabym go odrzucić ale nie znajduje podstaw ,nie wiem jak prościej mam to opisać Marko ![]()
Albo inaczej
Marko czy potraktowałbyś to jako oczywistą omyłkę ? tylko spokojnie ![]()
czytaj uważnie co piszę
kosztorys niezbędny,
Wcześniej tego nie napisałaś
, oferta do odrzucenia skoro kosztorys niezbędny - nie odpowiada treści siwz. 89.1.2
O żadnej oczywistej omyłce mowy być nie może ![]()
Przekonałes mnie w 50%
ps. robisz postępy jeśli chodzi o tę oazę spokoju ![]()
Z czystej ciekawości jedynie - co z pozostałymi 50%?
Mam watpliwości czy brak tej jednej strony wystarczy do zast. art 89.1.2 ? obawiam sie ,ze złoży protest ![]()
Widzisz cały czas robisz tajemnice z przedmiotu zamówienia (nie wiem czemu ale może masz powody) ale sie poświęce i odpowiem, że np. brak choćby jednej pozycji lub zmiana choćby jednej pozycji w kosztorysie przy zamówieniu na RB z ceną kosztorysową skutkuje odrzuceniem oferty a co dopiero brak całej strony. Tyle ze strony oazy spokoju ![]()
WIELKIE DZIĘKI za tą pełna ciepła wykładnię ![]()
chciałabym go odrzucić ale nie znajduje podstaw ,nie wiem jak prościej mam to opisać Marko
Właśnie takiej szczerości oczekujemy ![]()
Rozumiem, że..... chodzi Ci o Spółkę Partnerską "Piotrek&Piotrek" ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc