<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<channel>
		<title><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — Umowa, wykonawca -konsorcjum]]></title>
		<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/9030/umowa-wykonawca-konsorcjum/</link>
		<atom:link href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/rss/topic/9030/" rel="self" type="application/rss+xml" />
		<description><![CDATA[Najświeższe odpowiedzi w Umowa, wykonawca -konsorcjum.]]></description>
		<lastBuildDate>Thu, 22 Dec 2011 09:43:40 +0000</lastBuildDate>
		<generator>PunBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Umowa, wykonawca -konsorcjum]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/73123/#p73123</link>
			<description><![CDATA[<p>Moim zdaniem porozumienia mogą zawierać, ale bez angażowania w nie zamawiającego. Z kolei zamawiający nie powinien być urażony, gdy leki dostarczy mu (ale także cokolwiek innego załatwi) dowolna firma. Nawet pieniądze może spokojnie przelać na dowolną firmę, ale pod warunkiem otrzymania wyraźnej dyspozycji od wykonawcy, który wygrał w postępowaniu. Z kolei nie wyobrażam sobie kierowania roszczeń do osoby trzeciej.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (hubal)]]></author>
			<pubDate>Thu, 22 Dec 2011 09:43:40 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/73123/#p73123</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Umowa, wykonawca -konsorcjum]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/73091/#p73091</link>
			<description><![CDATA[<p>Niedopuszczalne, art. 7 ust. 3 Pzp.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Marcel)]]></author>
			<pubDate>Wed, 21 Dec 2011 15:00:29 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/73091/#p73091</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: Umowa, wykonawca -konsorcjum]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/73084/#p73084</link>
			<description><![CDATA[<p>moim zdaniem nie ponieważ zmienia się podmiot wykonujący umowę&nbsp; - ofertę złozyl 1 wykonawca a nie konsorcjum firm</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (myszy1953)]]></author>
			<pubDate>Wed, 21 Dec 2011 12:50:19 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/73084/#p73084</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Umowa, wykonawca -konsorcjum]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/73083/#p73083</link>
			<description><![CDATA[<p>Witam</p><p>Co myślicie o sytuacji :<br />Wykonawca, z którym Zamawiający ma zawartą umowę na sukcesywną dostawę leków, przysyła dokument nazwany &quot;porozumienie do umowy nr ....&quot;, z którego wynika, iż Wykonawca przenosi na stworzone przez siebie konsorcjum prawa i obowiązki wynikające z umowy. W konsorcjum działa Wykonawca jak i inne 2 firmy.</p><p>Czy taka sytuacja jest dopuszczalna? Można takie coś podpisać? Oczywiście dokument ten dostanie radca prawny, chciałbym jednak znać też Wasze zdanie.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Bitter)]]></author>
			<pubDate>Wed, 21 Dec 2011 12:17:33 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/73083/#p73083</guid>
		</item>
	</channel>
</rss>
