<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
	<channel>
		<title><![CDATA[Forum portalu NowePrzetargi.pl — zastosowanie PZP?]]></title>
		<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/topic/8873/zastosowanie-pzp/</link>
		<atom:link href="https://www.noweprzetargi.pl/forum/feed/rss/topic/8873/" rel="self" type="application/rss+xml" />
		<description><![CDATA[Najświeższe odpowiedzi w zastosowanie PZP?.]]></description>
		<lastBuildDate>Fri, 25 Nov 2011 13:01:44 +0000</lastBuildDate>
		<generator>PunBB</generator>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71611/#p71611</link>
			<description><![CDATA[<p>Dzięki wstępne za info ...</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (norka)]]></author>
			<pubDate>Fri, 25 Nov 2011 13:01:44 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71611/#p71611</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71575/#p71575</link>
			<description><![CDATA[<p>Jeżeli łącznie nie spełniacie powyższych przesłanek to nie.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Marcel)]]></author>
			<pubDate>Fri, 25 Nov 2011 11:22:43 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71575/#p71575</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71573/#p71573</link>
			<description><![CDATA[<p>czyli nie musimy ogłaszac przetargu?</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (norka)]]></author>
			<pubDate>Fri, 25 Nov 2011 10:38:20 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71573/#p71573</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71568/#p71568</link>
			<description><![CDATA[<p>W/w przesłanki muszą być spełnione łącznie.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Marcel)]]></author>
			<pubDate>Fri, 25 Nov 2011 10:08:53 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71568/#p71568</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71567/#p71567</link>
			<description><![CDATA[<p>tak, czytaliśmy&nbsp; art 13 uat 1 pkt 5&nbsp; więc<br />a/ kwota dofinansowania większa niz 50%<br />b/ wartość zamówienia 1 mln pln<br />c/ prace są m.in. budowlane ale nie wymagajace pozwolenia (prace remontowe dostosowywujące budynek do nowej technologii) plus zakup urządzeń i wartości niematerialnych i prawnych zwiazanych z procesem technologicznym innowacji<br />i dalej mamy dylemat .......</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (norka)]]></author>
			<pubDate>Fri, 25 Nov 2011 09:58:19 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71567/#p71567</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[Odp: zastosowanie PZP?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71565/#p71565</link>
			<description><![CDATA[<p>Ustawa Pzp w art. 3 ust. 1 pkt 5 wskazuje, że niezależnie od prawnego statusu danego podmiotu, zobowiązany on będzie do stosowania ustawy, jeśli spełnione zostaną łącznie następujące warunki:</p><p>&nbsp; &nbsp; ponad 50% wartości udzielanego zamówienia jest finansowane ze środków publicznych lub przez podmioty, o których mowa w art. 3 ust. 1 pkt 1-3a ustawy,<br />&nbsp; &nbsp; wartość zamówienia jest równa lub przekracza kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy,<br />&nbsp; &nbsp; przedmiotem zamówienia są roboty budowlane obejmujące wykonanie czynności w zakresie inżynierii lądowej lub wodnej, budowy szpitali, obiektów sportowych, rekreacyjnych lub wypoczynkowych, budynków szkolnych, budynków szkół wyższych lub budynków wykorzystywanych przez administrację publiczną lub usługi związane z takimi robotami budowlanymi.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (Marcel)]]></author>
			<pubDate>Fri, 25 Nov 2011 09:48:59 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71565/#p71565</guid>
		</item>
		<item>
			<title><![CDATA[zastosowanie PZP?]]></title>
			<link>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71564/#p71564</link>
			<description><![CDATA[<p>Spółka z o.o. (udziałowcy&nbsp; wyłączne osoby prywatne) ma zamiar korzystać z dofinansowania UE na remont budynku i zakup urządzeń w ramach technologii innowacyjnych.Duża kwotowo inwestycja. Czy po ewentualnym przyznaniu dofinansowania firma przy zakupie ma zastosować PZP czy może dokonać zakupu w.w usług i urządzeń w oparciu o jak najbardziej korzystną ekonomicznie ofertę? (np. porównując 3 oferty). Bardzo prosimy o odpowiedź.</p>]]></description>
			<author><![CDATA[null@example.com (norka)]]></author>
			<pubDate>Fri, 25 Nov 2011 09:19:45 +0000</pubDate>
			<guid>https://www.noweprzetargi.pl/forum/post/71564/#p71564</guid>
		</item>
	</channel>
</rss>
